Improving the quality and safety of beef produced
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43917183" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43917183 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zlepšení kvality a bezpečnosti produkovaného hovězího masa
Original language description
Společnost MASO UZENINY POLIČKA, a.s. v rámci projektu inovovala a optimalizovala výrobní postupy týkající se ustájení, nahánění, porážení hovězích zvířat, jatečného opracování a zrání hovězích JUT (jatečně opracovaných těl) a dále optimalizovala chlazení, skladování a zrání hovězích mas včetně zpracování a skladování drobů, střev a vedlejších živočišných produktů. Výsledkem projektu je snížení rizika kontaminace hovězího masa chemickým, fyzikálním a především mikrobiologickým nebezpečím. Zavedením inovačních postupů se výrazně snížilo riziko kontaminace, což vedlo ke zvýšení kvality produkovaného hovězího masa a prodloužení jeho trvanlivosti. Inovované postupy byly nastaveny tak, aby výsledná produkovaná hovězí masa měla optimální senzorickou a nutriční kvalitu. Nastavení a optimalizace jednotlivých výrobních procesů umožnila zlepšení a standardizaci senzorických a jakostních parametrů produkovaného hovězího masa, včetně prodloužení doby trvanlivosti hovězího masa. Zlepšením hygienických podmínek během jatečného opracování masa a drobů došlo ke snížení rizika mikrobiální kontaminace produkovaných hovězích mas, drobů, střev a vedlejších jatečných produktů. V rámci projektu byly také zavedeny a ověřeny nové metody pro hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti hovězího masa, drobů a vedlejších jatečných produktů. Optimalizace doby a způsobu zrání a investice do nové technologie vedly ke zlepšení senzorických vlastností masa, čímž se zvýšila atraktivnost produkovaného hovězího masa pro spotřebitele.
Czech name
Zlepšení kvality a bezpečnosti produkovaného hovězího masa
Czech description
Společnost MASO UZENINY POLIČKA, a.s. v rámci projektu inovovala a optimalizovala výrobní postupy týkající se ustájení, nahánění, porážení hovězích zvířat, jatečného opracování a zrání hovězích JUT (jatečně opracovaných těl) a dále optimalizovala chlazení, skladování a zrání hovězích mas včetně zpracování a skladování drobů, střev a vedlejších živočišných produktů. Výsledkem projektu je snížení rizika kontaminace hovězího masa chemickým, fyzikálním a především mikrobiologickým nebezpečím. Zavedením inovačních postupů se výrazně snížilo riziko kontaminace, což vedlo ke zvýšení kvality produkovaného hovězího masa a prodloužení jeho trvanlivosti. Inovované postupy byly nastaveny tak, aby výsledná produkovaná hovězí masa měla optimální senzorickou a nutriční kvalitu. Nastavení a optimalizace jednotlivých výrobních procesů umožnila zlepšení a standardizaci senzorických a jakostních parametrů produkovaného hovězího masa, včetně prodloužení doby trvanlivosti hovězího masa. Zlepšením hygienických podmínek během jatečného opracování masa a drobů došlo ke snížení rizika mikrobiální kontaminace produkovaných hovězích mas, drobů, střev a vedlejších jatečných produktů. V rámci projektu byly také zavedeny a ověřeny nové metody pro hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti hovězího masa, drobů a vedlejších jatečných produktů. Optimalizace doby a způsobu zrání a investice do nové technologie vedly ke zlepšení senzorických vlastností masa, čímž se zvýšila atraktivnost produkovaného hovězího masa pro spotřebitele.
Classification
Type
V<sub>souhrn</sub> - Summary research report
CEP classification
—
OECD FORD branch
20401 - Chemical engineering (plants, products)
Result continuities
Project
—
Continuities
O - Projekt operacniho programu
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Number of pages
107
Place of publication
—
Publisher/client name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Version
—