All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Reformulation of food - bakey products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43918920" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43918920 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60461373:22350/19:43918920

  • Result on the web

    <a href="http://www.reformulace.cz/images/publikace/PUBLIKACE.pdf" target="_blank" >http://www.reformulace.cz/images/publikace/PUBLIKACE.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Reformulace potravin - pekařské výrobky

  • Original language description

    V předkládané publikaci v kapitole „Reformulace potravin a pekařské výrobky“ je shrnut pohled na pekařské výrobky a jejich vliv v lidské výživě s ohledem na zdraví zatěžující složky, jako je sůl (chlorid sodný), cukr (sacharosa) a tuky (zejména nasycené mastné kyseliny). Jsou uvedeny hlavní konzumované druhy a typy výrobků, jako je chléb a běžné pečivo, resp. jemné pečivo. Je diskutován vliv a zdravotní aspekty obsahu soli v chlebu a běžném pečivu, technologické aspekty použití soli při výrobě chleba a pečiva a jsou navrženy možnosti snížení obsahu soli v pekařských výrobcích. Při výrobě jemného pečiva je řešena problematika cukru a tuku. Jsou uvedeny možnosti snížení recepturních podílů tuku a trans-nenasycených mastných kyselin a dále také cukru v pekařských výrobcích.

  • Czech name

    Reformulace potravin - pekařské výrobky

  • Czech description

    V předkládané publikaci v kapitole „Reformulace potravin a pekařské výrobky“ je shrnut pohled na pekařské výrobky a jejich vliv v lidské výživě s ohledem na zdraví zatěžující složky, jako je sůl (chlorid sodný), cukr (sacharosa) a tuky (zejména nasycené mastné kyseliny). Jsou uvedeny hlavní konzumované druhy a typy výrobků, jako je chléb a běžné pečivo, resp. jemné pečivo. Je diskutován vliv a zdravotní aspekty obsahu soli v chlebu a běžném pečivu, technologické aspekty použití soli při výrobě chleba a pečiva a jsou navrženy možnosti snížení obsahu soli v pekařských výrobcích. Při výrobě jemného pečiva je řešena problematika cukru a tuku. Jsou uvedeny možnosti snížení recepturních podílů tuku a trans-nenasycených mastných kyselin a dále také cukru v pekařských výrobcích.

Classification

  • Type

    C - Chapter in a specialist book

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10700 - Other natural sciences

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Book/collection name

    Reformulace potravin: Hodnocení možností reformulací hlavních potravinářských komodit

  • ISBN

    978-80-88019-36-7

  • Number of pages of the result

    19

  • Pages from-to

    17-36

  • Number of pages of the book

    128

  • Publisher name

    Potravinářská komora ČR

  • Place of publication

    Praha

  • UT code for WoS chapter