Wheat pastry with linseed fibre
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919724" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919724 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Pšeničné pečivo se lněnou vlákninou
Original language description
Technické řešení se týká pšeničného pečiva se lněnou vlákninou s nutričními přínosy, protože obsahuje komponenty ze semen lnu olejného s prebiotickým a antioxidačním účinkem. Lněná vláknina je produkt získaný po lisování semen lnu olejného, kterým se odstraní olej. Základními surovinami tohoto výrobku ze skupiny běžné pečivo jsou produkty z potravinářské pšenice a lnu olejného. Principem výroby je příprava pšeničného těsta přímým vedením, fermentace, tvarování, kynutí a pečení za definovaných podmínek. Pšeničné pečivo se lněnou vlákninou rozšiřuje nabídku tradičního běžného pečiva o sortiment s vyšším nutričním přínosem. Výrobek lze vyrábět v každém pekařském provoze včetně malých pekáren s převážně ruční prací. Pšeničné pečivo se lněnou vlákninou vyznačující se tím, že obsahuje 10 % hmotn. produktu ze semen lnu olejného označovaného jako lněná vláknina, přičemž obsahuje celkovou vlákninu v množství 4,85 až 5,00 % hmotn., z toho rozpustnou vlákninu v množství 1,61 až 1,66 % hmotn., a vyšší celkový podíl polyfenolických látek a antioxidační aktivitu.
Czech name
Pšeničné pečivo se lněnou vlákninou
Czech description
Technické řešení se týká pšeničného pečiva se lněnou vlákninou s nutričními přínosy, protože obsahuje komponenty ze semen lnu olejného s prebiotickým a antioxidačním účinkem. Lněná vláknina je produkt získaný po lisování semen lnu olejného, kterým se odstraní olej. Základními surovinami tohoto výrobku ze skupiny běžné pečivo jsou produkty z potravinářské pšenice a lnu olejného. Principem výroby je příprava pšeničného těsta přímým vedením, fermentace, tvarování, kynutí a pečení za definovaných podmínek. Pšeničné pečivo se lněnou vlákninou rozšiřuje nabídku tradičního běžného pečiva o sortiment s vyšším nutričním přínosem. Výrobek lze vyrábět v každém pekařském provoze včetně malých pekáren s převážně ruční prací. Pšeničné pečivo se lněnou vlákninou vyznačující se tím, že obsahuje 10 % hmotn. produktu ze semen lnu olejného označovaného jako lněná vláknina, přičemž obsahuje celkovou vlákninu v množství 4,85 až 5,00 % hmotn., z toho rozpustnou vlákninu v množství 1,61 až 1,66 % hmotn., a vyšší celkový podíl polyfenolických látek a antioxidační aktivitu.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510274" target="_blank" >QJ1510274: Production and complex gentle processing of flaxseed and its application in new functional foods</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
32 720
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
VŠCHT Praha
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)