Development and optimization of production of durable meat products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919725" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919725 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vývoj a optimalizace výroby trvanlivých masných výrobků
Original language description
Společnost Uzeniny Příbram, a. s. v rámci projektu vyvinula, inovovala a optimalizovala výrobní postupy týkající se výroby trvanlivých masných výrobků. Investice do nových technologií a stavebních úprav umožnili výrobu zcela nových produktů a inovaci produkce stávajících výrobků. Novými produkty jsou jednak celosvalové trvanlivé produkty, tak produkty hrubozrnné, jako jsou například klobásy kutrované do zrnité mozaiky. Těmito produkty jsou například: Klobása se švestkami, Klobása s hruškami, Pomlázková klobása, zástupci celosvalových produktů jsou: Pražská slanina nebo Farmářský špek. Investice do nových technologií a stavebních úprav umožnila také inovaci doposud vyráběných trvanlivých výrobků, jako jsou například trvanlivé tepelně opracované masné výrobky, například Vysočina, Turistický salám nebo trvanlivých fermentovaných masných výrobků jako jsou například Lovecký salám, Brdská klobása, Brdská klobása pálivá, Příbramská sněženka, Uherské viržinko či salám Třemšín. V rámci projektu byly nejen vyvinuty nové výrobky ale i optimalizovány nové a stávající výrobní postupy výroby trvanlivých masných výrobků. Zejména se jedná o skladování a výběr suroviny pro výrobu trvanlivých výrobků, mělnění a míchání produktů, narážení produktů, tepelné opracování, uzení a chlazení, sušení a zrání, porcování, balení a skladování výrobků. V rámci spolupráce byly také navrženy a zavedeny a validovány nové analytické postupy sloužící k hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti trvanlivých výrobků.
Czech name
Vývoj a optimalizace výroby trvanlivých masných výrobků
Czech description
Společnost Uzeniny Příbram, a. s. v rámci projektu vyvinula, inovovala a optimalizovala výrobní postupy týkající se výroby trvanlivých masných výrobků. Investice do nových technologií a stavebních úprav umožnili výrobu zcela nových produktů a inovaci produkce stávajících výrobků. Novými produkty jsou jednak celosvalové trvanlivé produkty, tak produkty hrubozrnné, jako jsou například klobásy kutrované do zrnité mozaiky. Těmito produkty jsou například: Klobása se švestkami, Klobása s hruškami, Pomlázková klobása, zástupci celosvalových produktů jsou: Pražská slanina nebo Farmářský špek. Investice do nových technologií a stavebních úprav umožnila také inovaci doposud vyráběných trvanlivých výrobků, jako jsou například trvanlivé tepelně opracované masné výrobky, například Vysočina, Turistický salám nebo trvanlivých fermentovaných masných výrobků jako jsou například Lovecký salám, Brdská klobása, Brdská klobása pálivá, Příbramská sněženka, Uherské viržinko či salám Třemšín. V rámci projektu byly nejen vyvinuty nové výrobky ale i optimalizovány nové a stávající výrobní postupy výroby trvanlivých masných výrobků. Zejména se jedná o skladování a výběr suroviny pro výrobu trvanlivých výrobků, mělnění a míchání produktů, narážení produktů, tepelné opracování, uzení a chlazení, sušení a zrání, porcování, balení a skladování výrobků. V rámci spolupráce byly také navrženy a zavedeny a validovány nové analytické postupy sloužící k hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti trvanlivých výrobků.
Classification
Type
V<sub>souhrn</sub> - Summary research report
CEP classification
—
OECD FORD branch
20402 - Chemical process engineering
Result continuities
Project
—
Continuities
O - Projekt operacniho programu
Others
Publication year
2019
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Number of pages
120
Place of publication
—
Publisher/client name
Maso uzeniny Příbram, a.s.
Version
—