All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Development and optimization of production of durable meat products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919725" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919725 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vývoj a optimalizace výroby trvanlivých masných výrobků

  • Original language description

    Společnost Uzeniny Příbram, a. s. v rámci projektu vyvinula, inovovala a optimalizovala výrobní postupy týkající se výroby trvanlivých masných výrobků. Investice do nových technologií a stavebních úprav umožnili výrobu zcela nových produktů a inovaci produkce stávajících výrobků. Novými produkty jsou jednak celosvalové trvanlivé produkty, tak produkty hrubozrnné, jako jsou například klobásy kutrované do zrnité mozaiky. Těmito produkty jsou například: Klobása se švestkami, Klobása s hruškami, Pomlázková klobása, zástupci celosvalových produktů jsou: Pražská slanina nebo Farmářský špek. Investice do nových technologií a stavebních úprav umožnila také inovaci doposud vyráběných trvanlivých výrobků, jako jsou například trvanlivé tepelně opracované masné výrobky, například Vysočina, Turistický salám nebo trvanlivých fermentovaných masných výrobků jako jsou například Lovecký salám, Brdská klobása, Brdská klobása pálivá, Příbramská sněženka, Uherské viržinko či salám Třemšín. V rámci projektu byly nejen vyvinuty nové výrobky ale i optimalizovány nové a stávající výrobní postupy výroby trvanlivých masných výrobků. Zejména se jedná o skladování a výběr suroviny pro výrobu trvanlivých výrobků, mělnění a míchání produktů, narážení produktů, tepelné opracování, uzení a chlazení, sušení a zrání, porcování, balení a skladování výrobků. V rámci spolupráce byly také navrženy a zavedeny a validovány nové analytické postupy sloužící k hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti trvanlivých výrobků.

  • Czech name

    Vývoj a optimalizace výroby trvanlivých masných výrobků

  • Czech description

    Společnost Uzeniny Příbram, a. s. v rámci projektu vyvinula, inovovala a optimalizovala výrobní postupy týkající se výroby trvanlivých masných výrobků. Investice do nových technologií a stavebních úprav umožnili výrobu zcela nových produktů a inovaci produkce stávajících výrobků. Novými produkty jsou jednak celosvalové trvanlivé produkty, tak produkty hrubozrnné, jako jsou například klobásy kutrované do zrnité mozaiky. Těmito produkty jsou například: Klobása se švestkami, Klobása s hruškami, Pomlázková klobása, zástupci celosvalových produktů jsou: Pražská slanina nebo Farmářský špek. Investice do nových technologií a stavebních úprav umožnila také inovaci doposud vyráběných trvanlivých výrobků, jako jsou například trvanlivé tepelně opracované masné výrobky, například Vysočina, Turistický salám nebo trvanlivých fermentovaných masných výrobků jako jsou například Lovecký salám, Brdská klobása, Brdská klobása pálivá, Příbramská sněženka, Uherské viržinko či salám Třemšín. V rámci projektu byly nejen vyvinuty nové výrobky ale i optimalizovány nové a stávající výrobní postupy výroby trvanlivých masných výrobků. Zejména se jedná o skladování a výběr suroviny pro výrobu trvanlivých výrobků, mělnění a míchání produktů, narážení produktů, tepelné opracování, uzení a chlazení, sušení a zrání, porcování, balení a skladování výrobků. V rámci spolupráce byly také navrženy a zavedeny a validovány nové analytické postupy sloužící k hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti trvanlivých výrobků.

Classification

  • Type

    V<sub>souhrn</sub> - Summary research report

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    20402 - Chemical process engineering

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    O - Projekt operacniho programu

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Number of pages

    120

  • Place of publication

  • Publisher/client name

    Maso uzeniny Příbram, a.s.

  • Version