Bakery products and linseed fibre
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43919158" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43919158 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.svazpekaru.cz/" target="_blank" >https://www.svazpekaru.cz/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Těstoviny a lněná vláknina
Original language description
Reálné užití netradičních surovin je podmíněno možnostmi užití obvyklého zařízení, technologie a bez zvýšení pracnosti. Rozhodují také charakteristiky výrobků, které budou přijatelné nejlépe pro většinového spotřebitele. Nutriční benefity speciálních cereálních výrobků jsou nepochybně přínosné z hlediska zdraví, ale např. vláknina v současné době již nepatří k nejvíce preferované recepturní složce. Těstoviny se lněnou vlákninou splňují podle našeho názoru předpoklad pro výrobu v malých těstárnách. Konzumací 300 g takových těstovin v uvařeném stavu naplní doporučenou denní dávku vlákniny z cca jedné třetiny.
Czech name
Těstoviny a lněná vláknina
Czech description
Reálné užití netradičních surovin je podmíněno možnostmi užití obvyklého zařízení, technologie a bez zvýšení pracnosti. Rozhodují také charakteristiky výrobků, které budou přijatelné nejlépe pro většinového spotřebitele. Nutriční benefity speciálních cereálních výrobků jsou nepochybně přínosné z hlediska zdraví, ale např. vláknina v současné době již nepatří k nejvíce preferované recepturní složce. Těstoviny se lněnou vlákninou splňují podle našeho názoru předpoklad pro výrobu v malých těstárnách. Konzumací 300 g takových těstovin v uvařeném stavu naplní doporučenou denní dávku vlákniny z cca jedné třetiny.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510274" target="_blank" >QJ1510274: Production and complex gentle processing of flaxseed and its application in new functional foods</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Pekař a cukrář
ISSN
1213-2403
e-ISSN
—
Volume of the periodical
1
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
32-33
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—