All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Use of linseed fiber in the cereal branch

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43920198" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43920198 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Užití lněné vlákniny v cereálním oboru

  • Original language description

    Přednáška shrnula výsledky tříletého grantu, zaměřeného na uplatnění lněné vlákniny z hnědých a zlatých semen lnu do cereálních výrobků. Jako optimální granulace byla experimentálně vybrána frakce 0,5-0,7 mm. Postupně byly přirpaveny pečivo, vytlačované sušenky a těstoviny v laboratorním měřítku; na všechny uvedené výrobky byl získány užitné vzory (přídavky lněné vlákniny 10 % na mouku). Lněná vláknina je jednak vhodný a relativně levný doplněk stravy, cereální výrobky představují spotřebitelsky nejpřijatelnější formu pro pravidelnou konzumaci. Podle chemických analýz 10% přídavek do receptury znamenal cca 5% obsah TDF ve výrobku.

  • Czech name

    Užití lněné vlákniny v cereálním oboru

  • Czech description

    Přednáška shrnula výsledky tříletého grantu, zaměřeného na uplatnění lněné vlákniny z hnědých a zlatých semen lnu do cereálních výrobků. Jako optimální granulace byla experimentálně vybrána frakce 0,5-0,7 mm. Postupně byly přirpaveny pečivo, vytlačované sušenky a těstoviny v laboratorním měřítku; na všechny uvedené výrobky byl získány užitné vzory (přídavky lněné vlákniny 10 % na mouku). Lněná vláknina je jednak vhodný a relativně levný doplněk stravy, cereální výrobky představují spotřebitelsky nejpřijatelnější formu pro pravidelnou konzumaci. Podle chemických analýz 10% přídavek do receptury znamenal cca 5% obsah TDF ve výrobku.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510274" target="_blank" >QJ1510274: Production and complex gentle processing of flaxseed and its application in new functional foods</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů