Preparation of sourdough and sourdough bread from special wholemeal flours
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43921813" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43921813 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.vyzivaspol.cz/casopis-vyziva-a-potraviny/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/casopis-vyziva-a-potraviny/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Příprava kvasů a kvasových chlebů ze speciálních celozrnných mouk
Original language description
Výroba a konzumace chleba má dlouhou historii a důležité postavení ve výživě lidí od starověku dodnes. Chléb je běžnou potravinou v našem každodenním stravování. Přídavkem kvasu do chleba lze dosáhnout různých benefitů. V práci byla testována příprava pšeničných, žitných a pohankových kvasů z jemně mletých celozrnných mouk, měřeny jejich základní parametry a zkoumán vliv přídavku kvasu na kvalitu chleba. Bylo zjištěno, že pečivo s přídavkem celozrnného kvasu má srovnatelné vlastnosti s pečivem zhotoveným z kvasu z necelozrnných mouk.
Czech name
Příprava kvasů a kvasových chlebů ze speciálních celozrnných mouk
Czech description
Výroba a konzumace chleba má dlouhou historii a důležité postavení ve výživě lidí od starověku dodnes. Chléb je běžnou potravinou v našem každodenním stravování. Přídavkem kvasu do chleba lze dosáhnout různých benefitů. V práci byla testována příprava pšeničných, žitných a pohankových kvasů z jemně mletých celozrnných mouk, měřeny jejich základní parametry a zkoumán vliv přídavku kvasu na kvalitu chleba. Bylo zjištěno, že pečivo s přídavkem celozrnného kvasu má srovnatelné vlastnosti s pečivem zhotoveným z kvasu z necelozrnných mouk.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
75
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
2-5
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—