Optimization and innovation in poultry cutting and packaging processes
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F21%3A43922844" target="_blank" >RIV/60461373:22330/21:43922844 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Optimalizace a inovace v procesech porcování a balení drůbežího masa.
Original language description
Společnost Vodňanská drůbež, a.s. prostřednictvím inovačního projektu zavedla novou technologii (automatizovaný systém) a optimalizovala nové a stávající postupy pro porcování a balení drůbežího masa. Díky investicím do nové technologie a jejich nastavení se podařilo zavést do drůbežářské praxe technologickou a procesní inovaci, která v maximální možné míře snižuje riziko mikrobiální kontaminace a riziko senzorických změn u produkované balené celé drůbeže, porcovaného drůbežího masa a drůbežích drobů. Inovovaný technologický proces je nyní nastaven tak, že zpracování drůbežího masa je díky realizaci projektu kontinuální, tak že nedochází k dlouhodobému porušení chladírenského řetězce během technologického zpracovávání drůbežího masa. Podstata spolupráce spočívala zejména v doporučení, posouzení a nastavení technologií, optimalizaci pracovních postupů, hodnocení stability a doby použitelnosti drůbežího masa a zapracování postupů do systému jakosti a bezpečnosti. Realizace inovačního projektu také zajistila zvýšení bezpečnosti produkovaného drůbežího masa včetně drůbežích drobů, a to nejen minimalizací podílu lidské práce a zlepšení dodržení chladírenského řetězce (plynulý, lineární chod všech částí systému a rychlý kontinuální tok surovin a produktů od porcování až po chladírenské skladování před expedicí), ale také díky instalaci automatických zařízení pro detekci případných cizích předmětů v drůbežím porcovaném mase.
Czech name
Optimalizace a inovace v procesech porcování a balení drůbežího masa.
Czech description
Společnost Vodňanská drůbež, a.s. prostřednictvím inovačního projektu zavedla novou technologii (automatizovaný systém) a optimalizovala nové a stávající postupy pro porcování a balení drůbežího masa. Díky investicím do nové technologie a jejich nastavení se podařilo zavést do drůbežářské praxe technologickou a procesní inovaci, která v maximální možné míře snižuje riziko mikrobiální kontaminace a riziko senzorických změn u produkované balené celé drůbeže, porcovaného drůbežího masa a drůbežích drobů. Inovovaný technologický proces je nyní nastaven tak, že zpracování drůbežího masa je díky realizaci projektu kontinuální, tak že nedochází k dlouhodobému porušení chladírenského řetězce během technologického zpracovávání drůbežího masa. Podstata spolupráce spočívala zejména v doporučení, posouzení a nastavení technologií, optimalizaci pracovních postupů, hodnocení stability a doby použitelnosti drůbežího masa a zapracování postupů do systému jakosti a bezpečnosti. Realizace inovačního projektu také zajistila zvýšení bezpečnosti produkovaného drůbežího masa včetně drůbežích drobů, a to nejen minimalizací podílu lidské práce a zlepšení dodržení chladírenského řetězce (plynulý, lineární chod všech částí systému a rychlý kontinuální tok surovin a produktů od porcování až po chladírenské skladování před expedicí), ale také díky instalaci automatických zařízení pro detekci případných cizích předmětů v drůbežím porcovaném mase.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
O - Projekt operacniho programu
Others
Publication year
2021
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Internal product ID
17/005/16220/231/000057
Numerical identification
17/005/16220/231/000057
Technical parameters
Smlouva o spolupráci na projektu "Inovace technologie výroby tepelně opracovaných masných výrobků pasterizovaných v obalu"
Economical parameters
Na základě smlouvy o spolupráci na projektu "Optimalizace a inovace v procesech porcování a balení drůbežího masa"
Application category by cost
—
Owner IČO
25396480
Owner name
AA cizí
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
V - Výsledek je využíván vlastníkem
Licence fee requirement
—
Web page
—