All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Optimization and innovation in poultry cutting and packaging processes

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F21%3A43922844" target="_blank" >RIV/60461373:22330/21:43922844 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Optimalizace a inovace v procesech porcování a balení drůbežího masa.

  • Original language description

    Společnost Vodňanská drůbež, a.s. prostřednictvím inovačního projektu zavedla novou technologii (automatizovaný systém) a optimalizovala nové a stávající postupy pro porcování a balení drůbežího masa. Díky investicím do nové technologie a jejich nastavení se podařilo zavést do drůbežářské praxe technologickou a procesní inovaci, která v maximální možné míře snižuje riziko mikrobiální kontaminace a riziko senzorických změn u produkované balené celé drůbeže, porcovaného drůbežího masa a drůbežích drobů. Inovovaný technologický proces je nyní nastaven tak, že zpracování drůbežího masa je díky realizaci projektu kontinuální, tak že nedochází k dlouhodobému porušení chladírenského řetězce během technologického zpracovávání drůbežího masa. Podstata spolupráce spočívala zejména v doporučení, posouzení a nastavení technologií, optimalizaci pracovních postupů, hodnocení stability a doby použitelnosti drůbežího masa a zapracování postupů do systému jakosti a bezpečnosti. Realizace inovačního projektu také zajistila zvýšení bezpečnosti produkovaného drůbežího masa včetně drůbežích drobů, a to nejen minimalizací podílu lidské práce a zlepšení dodržení chladírenského řetězce (plynulý, lineární chod všech částí systému a rychlý kontinuální tok surovin a produktů od porcování až po chladírenské skladování před expedicí), ale také díky instalaci automatických zařízení pro detekci případných cizích předmětů v drůbežím porcovaném mase.

  • Czech name

    Optimalizace a inovace v procesech porcování a balení drůbežího masa.

  • Czech description

    Společnost Vodňanská drůbež, a.s. prostřednictvím inovačního projektu zavedla novou technologii (automatizovaný systém) a optimalizovala nové a stávající postupy pro porcování a balení drůbežího masa. Díky investicím do nové technologie a jejich nastavení se podařilo zavést do drůbežářské praxe technologickou a procesní inovaci, která v maximální možné míře snižuje riziko mikrobiální kontaminace a riziko senzorických změn u produkované balené celé drůbeže, porcovaného drůbežího masa a drůbežích drobů. Inovovaný technologický proces je nyní nastaven tak, že zpracování drůbežího masa je díky realizaci projektu kontinuální, tak že nedochází k dlouhodobému porušení chladírenského řetězce během technologického zpracovávání drůbežího masa. Podstata spolupráce spočívala zejména v doporučení, posouzení a nastavení technologií, optimalizaci pracovních postupů, hodnocení stability a doby použitelnosti drůbežího masa a zapracování postupů do systému jakosti a bezpečnosti. Realizace inovačního projektu také zajistila zvýšení bezpečnosti produkovaného drůbežího masa včetně drůbežích drobů, a to nejen minimalizací podílu lidské práce a zlepšení dodržení chladírenského řetězce (plynulý, lineární chod všech částí systému a rychlý kontinuální tok surovin a produktů od porcování až po chladírenské skladování před expedicí), ale také díky instalaci automatických zařízení pro detekci případných cizích předmětů v drůbežím porcovaném mase.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    O - Projekt operacniho programu

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Internal product ID

    17/005/16220/231/000057

  • Numerical identification

    17/005/16220/231/000057

  • Technical parameters

    Smlouva o spolupráci na projektu &quot;Inovace technologie výroby tepelně opracovaných masných výrobků pasterizovaných v obalu&quot;

  • Economical parameters

    Na základě smlouvy o spolupráci na projektu &quot;Optimalizace a inovace v procesech porcování a balení drůbežího masa&quot;

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    25396480

  • Owner name

    AA cizí

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    V - Výsledek je využíván vlastníkem

  • Licence fee requirement

  • Web page