PROFESSIONAL SEMINAR FOR THE PUBLIC – PROJECT NAZV QK1910100: Effect of reformulation on shelf life and physico-chemical properties of food products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F23%3A43926573" target="_blank" >RIV/60461373:22330/23:43926573 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
ODBORNÝ SEMINÁŘ PRO VEŘEJNOST – PROJEKT NAZV QK1910100: Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků
Original language description
Seminář pro odborníky i veřejnost zaměřený na reformulace pekařských výrobků a novinky v pekárenské technologii současnosti. První přednáška se zaměřila na obecný smysl reformulace pekařských cukrářských výrobků, druhá pak na rizika vzniku tzv. procesních kontaminantů jako např. akrylamid. Posluchače mohl zaujmout také nástin možnosti záznamu, modelování a optimalizace spotřeby energie v pekárenské výrobě. Poslední přednáška informovala o širokém spektru rostlinné vlákniny a možnosti využití konkrétních druhů v pekařské výrobě jak pro úpravu textury a trvanlivosti, tak pro snížení energetické hodnoty výrobků.
Czech name
ODBORNÝ SEMINÁŘ PRO VEŘEJNOST – PROJEKT NAZV QK1910100: Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků
Czech description
Seminář pro odborníky i veřejnost zaměřený na reformulace pekařských výrobků a novinky v pekárenské technologii současnosti. První přednáška se zaměřila na obecný smysl reformulace pekařských cukrářských výrobků, druhá pak na rizika vzniku tzv. procesních kontaminantů jako např. akrylamid. Posluchače mohl zaujmout také nástin možnosti záznamu, modelování a optimalizace spotřeby energie v pekárenské výrobě. Poslední přednáška informovala o širokém spektru rostlinné vlákniny a možnosti využití konkrétních druhů v pekařské výrobě jak pro úpravu textury a trvanlivosti, tak pro snížení energetické hodnoty výrobků.
Classification
Type
M - Conference organization
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1910100" target="_blank" >QK1910100: Impact of reformulation on the shelf-life and physical and chemical properties of food products</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Event location
Praha
Event country
CZ - CZECH REPUBLIC
Event starting date
—
Event ending date
—
Total number of attendees
36
Foreign attendee count
—
Type of event by attendee nationality
CST - Celostátní akce