Using liquid cell with planar electrodes for electrical impedance study of orange juice
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F12%3A43893518" target="_blank" >RIV/60461373:22340/12:43893518 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60461373:22330/12:43893518
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Použití cely s planárními elektrodami pro měření impedance pomerančových šťáv
Original language description
Impedanční spektroskopie je nová, rozvíjející se metoda, která má také značný potenciál při analýze potravin. Její jedinečnost spočívá v tom, že poskytuje fyzikálně-chemické informace o vzorku, zároveň je to poměrně rychlá zároveň nedestruktivní a levnámetoda. Měřené impedanční spektrum je závislostí impedance na frekvenci a je ovlivňováno strukturou a chemickým složením potravin, přičemž největší vliv má obsah vody, minerálů, kyselin a stupeň jejich disociace. Impedanční spektroskopie našla uplatněnív laboratorní kontrole ovoce a zeleniny (sledování kvality technologického zpracování). Cílem práce bylo zhodnocení možností využití impedanční spektroskopie jako rychlou metodu pro rozlišení různých druhů komerčně vyráběných pomerančových šťáv.
Czech name
Použití cely s planárními elektrodami pro měření impedance pomerančových šťáv
Czech description
Impedanční spektroskopie je nová, rozvíjející se metoda, která má také značný potenciál při analýze potravin. Její jedinečnost spočívá v tom, že poskytuje fyzikálně-chemické informace o vzorku, zároveň je to poměrně rychlá zároveň nedestruktivní a levnámetoda. Měřené impedanční spektrum je závislostí impedance na frekvenci a je ovlivňováno strukturou a chemickým složením potravin, přičemž největší vliv má obsah vody, minerálů, kyselin a stupeň jejich disociace. Impedanční spektroskopie našla uplatněnív laboratorní kontrole ovoce a zeleniny (sledování kvality technologického zpracování). Cílem práce bylo zhodnocení možností využití impedanční spektroskopie jako rychlou metodu pro rozlišení různých druhů komerčně vyráběných pomerančových šťáv.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
JB - Sensors, detecting elements, measurement and regulation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/GAP108%2F11%2F1298" target="_blank" >GAP108/11/1298: Detection layers based on composites of organocomplexes and nanoparticles for chemical sensors</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Studentská konference Chemie je život
ISBN
978-80-214-4645-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
88-93
Publisher name
Vysoké učení technické v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Dec 7, 2012
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—