Final report on result: methods of determination of "washability" gluten-index and content of wet gluten in wheat flour
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A_____%2F99%3A1_2_587" target="_blank" >RIV/60461373:_____/99:1_2_587 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Závěrečná zpráva o výsledku : Metoda na stanovení "vypíratelnosti", gluten-indexu a obsahu mokrého lepku v pšeničné mouce.
Original language description
Byla vypracována modifikace standardní pekařské metody ICC 155, AACC 38-12, využívající přístroje Glutomatic, která co nejvíce simuluje principy Martinova procesu výroby pšeničného škrobu. Metoda byla validována, byl vypracován standardní operační postup. Metoda je určena výrobcům pšeničného škrobu pro hodnocení technologické jakosti nakupovaných pšeničných mouk. Dále je využitelná v mlýnském průmyslu při výrobě mouk nabízených ke zpracování ve škrobárnách a u pěstitelů obilovin k hodnocení pšeničných odrůd určených pro škrobárenské zpracování. Jde o původní metodu vypracovanou v rámci řešení projektu, která nebyla dosud v praxi využívána.
Czech name
Závěrečná zpráva o výsledku : Metoda na stanovení "vypíratelnosti", gluten-indexu a obsahu mokrého lepku v pšeničné mouce.
Czech description
—
Classification
Type
V<sub>x</sub> - Unclassified - Research report containing classified information
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EP7203" target="_blank" >EP7203: A technological quality of wheat flavours as an important condition for a development and a modernisation of wheat starch production in ČR</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
1999
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Number of pages
33
Place of publication
Praha 6
Publisher/client name
Ministerstvo zemědělství
Version
—