Modification of yeast lipids and their susceptibility to oxidative stress and the action of antioxidants
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388971%3A_____%2F04%3A00107948" target="_blank" >RIV/61388971:_____/04:00107948 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Modification of yeast lipids and their susceptibility to oxidative stress and the action of antioxidants
Original language description
Lipids in the plasma membrane of S. cerevisiae mutants lacking superoxide dismutases undergo modifications that bring about higher unsaturation and elongation. These modifications enhance the susceptibility of the lipids to oxidative stress.
Czech name
Modifikace lipidů kvasinek a jejich citlivosti k oxidativnímu stresu a k působení antioxodantů
Czech description
Membránové lipidy mutantů S. cerevisiae postrádajících superoxid dismutasu se mění ? zvyšuje se jejich nenasycenost a prodlužují se alifatické řetězce. Tyto změny zvyšují citlivost k oxidativnímu stresu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Polish Biophysical Society Conference /12./
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
124
Publisher name
—
Place of publication
Wroclaw
Event location
Wroclaw
Event date
Sep 15, 2004
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—