The content of vitamin E in hulled and hulless hybrids of the F2 generation of spring barley
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F00%3A21801011" target="_blank" >RIV/62156489:43210/00:21801011 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60193697:_____/00:#0000104
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obsah vitaminu E v křížencích pluchatého a bezpluchého ječmene
Original language description
Byla sledována variabilita obsahu vitaminu E a jeho izomerů v F2 generaci hybridů jarního ječmene. Obsah a variabilita sledovaných látek byly srovnávány s rodičovskými formami. Pro další křížení byli vybráni donoři zvýšeného obsahu obilní dietní vlákniny, tzv. waxy typu, později dvě bezpluché formy a pluchaté sladovnické odrůdy. Rodiče a jejich kříženci byli statisticky významnými zdroji proměnlivosti obsahu vitaminu E a jeho izomerů. Poměr T : T3 (tokoferolů : tokotrienolům) byl stanoven 1 : 5,přičemžnejvíce byly zastoupeny formy alfa-T3 a beta,gama-T3 (tzn. 50.4 a 31.8 %).
Czech name
Obsah vitaminu E v křížencích pluchatého a bezpluchého ječmene
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GE - Plant cultivation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EP0960006067" target="_blank" >EP0960006067: Research and evaluation of quality of food cereals )wheat, barley rye, oats).</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2000
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Zamyšlení nad rostlinnou výrobou
ISBN
80-213-0692-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
—
Publisher name
ČZU v Praze
Place of publication
Praha
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—