Amino acids content in various amarnat species
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00000466" target="_blank" >RIV/62156489:43210/04:00000466 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obsah aminokyselin ve vybraných odrůdách zrna amarantu
Original language description
U šesti vybraných druhů laskavců po jejich tepelné úpravě byly zjišťovány obsahy aminokyselin. Hodnota indexu (EAAI) 90.4% ukazuje na vysokou výživnou kvalitu bílkoviny amarantu, která je porovnatelná s vaječným proteinem. Tepelná úprava při 170 a 190 °Cpo dobu 30 sec. mělo za následek snížení index (EAAI)na 85.4%. Mezi zkoumanými aminokyselinamibyl zaznamenán významný statistický pokles obsahu valinu a leucinu.
Czech name
Obsah aminokyselin ve vybraných odrůdách zrna amarantu
Czech description
U šesti vybraných druhů laskavců po jejich tepelné úpravě byly zjišťovány obsahy aminokyselin. Hodnota indexu (EAAI) 90.4% ukazuje na vysokou výživnou kvalitu bílkoviny amarantu, která je porovnatelná s vaječným proteinem. Tepelná úprava při 170 a 190 °Cpo dobu 30 sec. mělo za následek snížení index (EAAI)na 85.4%. Mezi zkoumanými aminokyselinamibyl zaznamenán významný statistický pokles obsahu valinu a leucinu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
PROTEINY 2004
ISBN
80-7157-779-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
21-26
Publisher name
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jun 10, 2004
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—