Chemical composition and the amino acids content in triticale conserved by system "alkalage".
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00001458" target="_blank" >RIV/62156489:43210/04:00001458 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Chemické složení a obsah aminokyselin v triticale konzervovaném systémem "alkalage".
Original language description
Alkalický způsob konzervace krmiv "systémem alkalage" představuje podle našeho názoru pouze jeden z mnoha možných způsobů zhodnocení obilnin sklízených v pozdějším vegetačním stádiu. Ukazuje se, že tento systém nelze s úspěchem univerzálně uplatnit ve všech krmných dávkách (zejména ve kterých jsou zastoupeny bílkovinné siláže s nízkým obsahem sušiny a vyšším stupněm degradovatelnosti NL), které zatíží bachor dalšími rozkladnými produkty (amoniakem) a ještě více zesílí synergický efekt amoniaku z "alkalage" siláží. Použití nekvalitních bílkovinných siláží představuje riziko dalšího prohloubení celkové degradovatelnosti dusíkatých látek v bachoru. V alkalage triticale byly zjištěny sirné aminokyseliny jako limitující aminokyseliny a dále aminokyselina fenylalanin, která nebyla nalezena vůbec. U samotného zrna triticale je limitující aminokyselinou lysin. Na základě aminokyselinového složení lze konstatovat, že přidávaný protein nemá tak vysokou biologickou hodnotu, která by v konečné fáz
Czech name
Chemické složení a obsah aminokyselin v triticale konzervovaném systémem "alkalage".
Czech description
Alkalický způsob konzervace krmiv "systémem alkalage" představuje podle našeho názoru pouze jeden z mnoha možných způsobů zhodnocení obilnin sklízených v pozdějším vegetačním stádiu. Ukazuje se, že tento systém nelze s úspěchem univerzálně uplatnit ve všech krmných dávkách (zejména ve kterých jsou zastoupeny bílkovinné siláže s nízkým obsahem sušiny a vyšším stupněm degradovatelnosti NL), které zatíží bachor dalšími rozkladnými produkty (amoniakem) a ještě více zesílí synergický efekt amoniaku z "alkalage" siláží. Použití nekvalitních bílkovinných siláží představuje riziko dalšího prohloubení celkové degradovatelnosti dusíkatých látek v bachoru. V alkalage triticale byly zjištěny sirné aminokyseliny jako limitující aminokyseliny a dále aminokyselina fenylalanin, která nebyla nalezena vůbec. U samotného zrna triticale je limitující aminokyselinou lysin. Na základě aminokyselinového složení lze konstatovat, že přidávaný protein nemá tak vysokou biologickou hodnotu, která by v konečné fáz
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
PROTEINY 2004
ISBN
80-7157-779-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
31-36
Publisher name
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jun 10, 2004
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—