Sensory analysis during ripening of eidam cheeses
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00056615" target="_blank" >RIV/62156489:43210/04:00056615 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Senzorické hodnocení eidamské cihly v průběhu zrání
Original language description
Cílem práce bylo sledovat změny u vybraných senzorických vlastností v průběhu zrání eidamských sýrů s 30% TVS , a to u těchto skupin deskriptorů : vzhled, barva, textura, vůně, chuť. Senzorické posuzování se provádělo jednou měsíčně po dobu 6 měsíců. Sýry se hodnotily ve stáří 27, 62, 83, 125, 152 a 180 dnů. Hodnoceny byly dva vzorky lišící se použitou startovací kulturou.Sýr se startovací kulturou Flora Danica Normal se jevil senzoricky prijatelnější.
Czech name
Senzorické hodnocení eidamské cihly v průběhu zrání
Czech description
Cílem práce bylo sledovat změny u vybraných senzorických vlastností v průběhu zrání eidamských sýrů s 30% TVS , a to u těchto skupin deskriptorů : vzhled, barva, textura, vůně, chuť. Senzorické posuzování se provádělo jednou měsíčně po dobu 6 měsíců. Sýry se hodnotily ve stáří 27, 62, 83, 125, 152 a 180 dnů. Hodnoceny byly dva vzorky lišící se použitou startovací kulturou.Sýr se startovací kulturou Flora Danica Normal se jevil senzoricky prijatelnější.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XXXV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-8-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
177-181
Publisher name
VUPP, Praha
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 24, 2004
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—