Use to NIR spectroscopy to analysis of ewe's milk.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00087703" target="_blank" >RIV/62156489:43210/04:00087703 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití NIR spektroskopie v analýze ovčího mléka.
Original language description
Cílem naší práce byla možnost stanovení základních složek ovčího mléka využitím NIR metody. Zaměřili jsme se hlavně na stanovení sušiny, tuku, bílkovin, kaseinu, močovinového dusíku a laktózy. Pro vytvoření kalibračního modelu bylo použito 60 vzorků. Kalibrační model byl vytvořen pomocí PLS algoritmu (metoda částečných nejmenších čtverců). Pro vytvoření validačního modelu metodou křížové validace byla použita stejná sada vzorků jako pro kalibraci. Korelační koeficienty kalibrace (r): pro sušinu 0.983, pro tuk 0.989, pro bílkoviny 0.997, pro kasein 0.977, pro močovinový dusík 0.973, pro laktózu 0.980.
Czech name
Využití NIR spektroskopie v analýze ovčího mléka.
Czech description
Cílem naší práce byla možnost stanovení základních složek ovčího mléka využitím NIR metody. Zaměřili jsme se hlavně na stanovení sušiny, tuku, bílkovin, kaseinu, močovinového dusíku a laktózy. Pro vytvoření kalibračního modelu bylo použito 60 vzorků. Kalibrační model byl vytvořen pomocí PLS algoritmu (metoda částečných nejmenších čtverců). Pro vytvoření validačního modelu metodou křížové validace byla použita stejná sada vzorků jako pro kalibraci. Korelační koeficienty kalibrace (r): pro sušinu 0.983, pro tuk 0.989, pro bílkoviny 0.997, pro kasein 0.977, pro močovinový dusík 0.973, pro laktózu 0.980.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Celostátní přehlídky sýrů.
ISBN
80-86238-42-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
137-142
Publisher name
Česká společnost chemická
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 19, 2005
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—