All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Use to NIR spectroscopy to analysis of ewe's milk.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00087703" target="_blank" >RIV/62156489:43210/04:00087703 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití NIR spektroskopie v analýze ovčího mléka.

  • Original language description

    Cílem naší práce byla možnost stanovení základních složek ovčího mléka využitím NIR metody. Zaměřili jsme se hlavně na stanovení sušiny, tuku, bílkovin, kaseinu, močovinového dusíku a laktózy. Pro vytvoření kalibračního modelu bylo použito 60 vzorků. Kalibrační model byl vytvořen pomocí PLS algoritmu (metoda částečných nejmenších čtverců). Pro vytvoření validačního modelu metodou křížové validace byla použita stejná sada vzorků jako pro kalibraci. Korelační koeficienty kalibrace (r): pro sušinu 0.983, pro tuk 0.989, pro bílkoviny 0.997, pro kasein 0.977, pro močovinový dusík 0.973, pro laktózu 0.980.

  • Czech name

    Využití NIR spektroskopie v analýze ovčího mléka.

  • Czech description

    Cílem naší práce byla možnost stanovení základních složek ovčího mléka využitím NIR metody. Zaměřili jsme se hlavně na stanovení sušiny, tuku, bílkovin, kaseinu, močovinového dusíku a laktózy. Pro vytvoření kalibračního modelu bylo použito 60 vzorků. Kalibrační model byl vytvořen pomocí PLS algoritmu (metoda částečných nejmenších čtverců). Pro vytvoření validačního modelu metodou křížové validace byla použita stejná sada vzorků jako pro kalibraci. Korelační koeficienty kalibrace (r): pro sušinu 0.983, pro tuk 0.989, pro bílkoviny 0.997, pro kasein 0.977, pro močovinový dusík 0.973, pro laktózu 0.980.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Celostátní přehlídky sýrů.

  • ISBN

    80-86238-42-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    137-142

  • Publisher name

    Česká společnost chemická

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 19, 2005

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article