All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effect of the content of essential fatty acids in the feed upon the content of physiologically important fatty acids in the chicken meat

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00102247" target="_blank" >RIV/62156489:43210/06:00102247 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv obsahu esenciálních mastných kyselin v krmivu na obsah fyziologicky důležitých mastných kyselin v drůbežím mase

  • Original language description

    Vliv obsahu 1, 3, 5 a 7 % lněného oleje v krmné směsi na složení masa byl sledován v pokusu s brojlery vykrmovanými od 25 do 40 dní věku. Byl použit olej z odrůdy Atalante s převažujícím obsahem kyseliny a-linolenové (A; skupiny A1; A3; A5; A7), nebo z odrůdy Lola s převažujícím obsahem kyseliny linolové (L; skupiny L1; L3; L5; L7). Rozdílným obsahem kyseliny linolové a a-linolenové v krmné směsi se dařilo upravovat poměr n-6/n-3 PUFA v prsní svalovině od 0,9 do 13,7 a ve stehenní svalovině od 1,0 do 16,7. Zařazením lněného oleje s vysokým obsahem kyseliny a-linolenové lze produkovat drůbeží maso jako funkční potravinu s prakticky libovolným poměrem n-6 a n-3 PUFA.

  • Czech name

    Vliv obsahu esenciálních mastných kyselin v krmivu na obsah fyziologicky důležitých mastných kyselin v drůbežím mase

  • Czech description

    Vliv obsahu 1, 3, 5 a 7 % lněného oleje v krmné směsi na složení masa byl sledován v pokusu s brojlery vykrmovanými od 25 do 40 dní věku. Byl použit olej z odrůdy Atalante s převažujícím obsahem kyseliny a-linolenové (A; skupiny A1; A3; A5; A7), nebo z odrůdy Lola s převažujícím obsahem kyseliny linolové (L; skupiny L1; L3; L5; L7). Rozdílným obsahem kyseliny linolové a a-linolenové v krmné směsi se dařilo upravovat poměr n-6/n-3 PUFA v prsní svalovině od 0,9 do 13,7 a ve stehenní svalovině od 1,0 do 16,7. Zařazením lněného oleje s vysokým obsahem kyseliny a-linolenové lze produkovat drůbeží maso jako funkční potravinu s prakticky libovolným poměrem n-6 a n-3 PUFA.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Výživa zvierat 2006

  • ISBN

    80-8077-035-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    46-49

  • Publisher name

    Univerzita veterinárskeho lékarstva, Katedra výživy, dietetiky a chovu zvierat

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article