The effect of the content of essential fatty acids in the feed upon the content of physiologically important fatty acids in the chicken meat
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00102247" target="_blank" >RIV/62156489:43210/06:00102247 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv obsahu esenciálních mastných kyselin v krmivu na obsah fyziologicky důležitých mastných kyselin v drůbežím mase
Original language description
Vliv obsahu 1, 3, 5 a 7 % lněného oleje v krmné směsi na složení masa byl sledován v pokusu s brojlery vykrmovanými od 25 do 40 dní věku. Byl použit olej z odrůdy Atalante s převažujícím obsahem kyseliny a-linolenové (A; skupiny A1; A3; A5; A7), nebo z odrůdy Lola s převažujícím obsahem kyseliny linolové (L; skupiny L1; L3; L5; L7). Rozdílným obsahem kyseliny linolové a a-linolenové v krmné směsi se dařilo upravovat poměr n-6/n-3 PUFA v prsní svalovině od 0,9 do 13,7 a ve stehenní svalovině od 1,0 do 16,7. Zařazením lněného oleje s vysokým obsahem kyseliny a-linolenové lze produkovat drůbeží maso jako funkční potravinu s prakticky libovolným poměrem n-6 a n-3 PUFA.
Czech name
Vliv obsahu esenciálních mastných kyselin v krmivu na obsah fyziologicky důležitých mastných kyselin v drůbežím mase
Czech description
Vliv obsahu 1, 3, 5 a 7 % lněného oleje v krmné směsi na složení masa byl sledován v pokusu s brojlery vykrmovanými od 25 do 40 dní věku. Byl použit olej z odrůdy Atalante s převažujícím obsahem kyseliny a-linolenové (A; skupiny A1; A3; A5; A7), nebo z odrůdy Lola s převažujícím obsahem kyseliny linolové (L; skupiny L1; L3; L5; L7). Rozdílným obsahem kyseliny linolové a a-linolenové v krmné směsi se dařilo upravovat poměr n-6/n-3 PUFA v prsní svalovině od 0,9 do 13,7 a ve stehenní svalovině od 1,0 do 16,7. Zařazením lněného oleje s vysokým obsahem kyseliny a-linolenové lze produkovat drůbeží maso jako funkční potravinu s prakticky libovolným poměrem n-6 a n-3 PUFA.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Výživa zvierat 2006
ISBN
80-8077-035-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
46-49
Publisher name
Univerzita veterinárskeho lékarstva, Katedra výživy, dietetiky a chovu zvierat
Place of publication
Košice
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—