All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Identification and characterization of enterococci isolated from raw milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00106519" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00106519 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Identification and characterization of enterococci isolated from raw milk

  • Original language description

    The aim of this study was isolation and identification of bacteria of the genus Enterococcus from raw milk, pasteurized milk and final milk product. Raw milk was taken from seven different producers to compare hygienic quality. First, for identificationto the genus level, specific PCR for the genus Enterococcus was carried out. The identification of the Enterococcus species was confirmed by PCR using species-specific primers for ddl genes. Among 245 Enterococcus sp. strains, 111 (45 %) isolates were proved to be E. faecium, 70 (29 %) to be E. durans, 30 (12 %) to be E. faecalis, 24 (10 %) to be E. casseliflavus and 4 (2%) to be E. hirae. 4 isolates could not be identified by the methods used E. faecium was found to be the dominating species in all rawmilks. The occurance of E. faecalis in raw milk from different producers did not differ deeply (9-14% of total enterococci counts). No enterococci isolates were detected in pasteurized milk and final milk product.

  • Czech name

    Identifikace a charaktrizace enterokoků izolovaných ze syrového mléka

  • Czech description

    Cílem této práce byla izolace a identifikace bakterií rodu Enterococcus ze syrového mléka, pasterovaného mléka a vybraného finálního mléčného výrobku. Syrové mléko bylo odebráno od sedmi různých dodavatelů s cílem porovnat hygienické podmínky při odběrumléka. K identifikaci izolovaných bakterií byla použita rodově specifická PCR (rod Enterococcus) a druhově specifické PCR, při kterých byly detekovány ddl geny. Získáno bylo celkem 245 izolátů rodu Enterococcus. Druhově specifickou PCR bylo stanoveno 111(45 %) izolátů E. faecium, 70 (29 %) E. durans, 30 (12 %) E. faecalis, 24 (10 %) E. casseliflavus a 4 (2%) E. hirae. 4 izoláty (2%) rodu Enterococcus se těmito metodami nepodařilo identifikovat. Nejvíce zastoupeným bakteriálním druhem v syrovém mléku byl E. faecium. Výskyt E. faecalis v syrovém mléku od různých dodavatelů se příliš nelišil (9-14% celkového počtu enterokoků). V pasterovaném mléku a finálním mléčném výrobku nebyly bakterie rodu Enterococcus detekovány.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EE - Microbiology, virology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Výživa dojnic a kvalita mléka (ekologické, zdravotní a hygienické faktory kvality a bezpečnosti mléka jako suroviny a potraviny)

  • ISBN

    80-903142-8-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    46-51

  • Publisher name

    Výzkumný ústav pro chov skotu, s.r.o. Rapotín

  • Place of publication

    Rapotín

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article