Identification and characterization of enterococci isolated from raw milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00106519" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00106519 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Identification and characterization of enterococci isolated from raw milk
Original language description
The aim of this study was isolation and identification of bacteria of the genus Enterococcus from raw milk, pasteurized milk and final milk product. Raw milk was taken from seven different producers to compare hygienic quality. First, for identificationto the genus level, specific PCR for the genus Enterococcus was carried out. The identification of the Enterococcus species was confirmed by PCR using species-specific primers for ddl genes. Among 245 Enterococcus sp. strains, 111 (45 %) isolates were proved to be E. faecium, 70 (29 %) to be E. durans, 30 (12 %) to be E. faecalis, 24 (10 %) to be E. casseliflavus and 4 (2%) to be E. hirae. 4 isolates could not be identified by the methods used E. faecium was found to be the dominating species in all rawmilks. The occurance of E. faecalis in raw milk from different producers did not differ deeply (9-14% of total enterococci counts). No enterococci isolates were detected in pasteurized milk and final milk product.
Czech name
Identifikace a charaktrizace enterokoků izolovaných ze syrového mléka
Czech description
Cílem této práce byla izolace a identifikace bakterií rodu Enterococcus ze syrového mléka, pasterovaného mléka a vybraného finálního mléčného výrobku. Syrové mléko bylo odebráno od sedmi různých dodavatelů s cílem porovnat hygienické podmínky při odběrumléka. K identifikaci izolovaných bakterií byla použita rodově specifická PCR (rod Enterococcus) a druhově specifické PCR, při kterých byly detekovány ddl geny. Získáno bylo celkem 245 izolátů rodu Enterococcus. Druhově specifickou PCR bylo stanoveno 111(45 %) izolátů E. faecium, 70 (29 %) E. durans, 30 (12 %) E. faecalis, 24 (10 %) E. casseliflavus a 4 (2%) E. hirae. 4 izoláty (2%) rodu Enterococcus se těmito metodami nepodařilo identifikovat. Nejvíce zastoupeným bakteriálním druhem v syrovém mléku byl E. faecium. Výskyt E. faecalis v syrovém mléku od různých dodavatelů se příliš nelišil (9-14% celkového počtu enterokoků). V pasterovaném mléku a finálním mléčném výrobku nebyly bakterie rodu Enterococcus detekovány.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Výživa dojnic a kvalita mléka (ekologické, zdravotní a hygienické faktory kvality a bezpečnosti mléka jako suroviny a potraviny)
ISBN
80-903142-8-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
46-51
Publisher name
Výzkumný ústav pro chov skotu, s.r.o. Rapotín
Place of publication
Rapotín
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—