Microbiology of frozing technological process of meat
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00113270" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00113270 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mikrobiologie v technologickém procesu mražení masa
Original language description
Hygienická kvalita masa závisí na počtu, druhu a schopnosti růstu mikroorganismů přítomných v mase a na jeho povrchu, na manipulaci s masem od porážky až po jeho zpracování a na skladovacích podmínkách masa. Práce se zabývala sledováním míry mikrobiálníkontaminace vepřového a hovězího masa určeného ke zpracování do tepelně neopracovaných masných výrobků. V podniku masné výroby, který poskytoval vzorky pro tuto práci, bylo doposud maso mraženo po dobu 6 dnů (144 hodin), což bylo neefektivní z hlediska kapacitního využití na provoz nákladných mrazírenských skladů. V práci byl sledován vztah délky mražení masa a počtu vybraných technologicky a hygienicky významných mikroorganismů s cílem optimalizovat dobu mražení pro zachování mikrobiální kvality masa.Mikrobiologická analýza vzorků masa byla provedena dle ČSN ISO 7218, a to před zamražením masa a po 48, 72, 96, 120 a 144 hodinách mražení. Sledován byl celkový počet mikroorganismů (CPM), celkový počet psychrotrofních mikroorganismů, kva
Czech name
Mikrobiologie v technologickém procesu mražení masa
Czech description
Hygienická kvalita masa závisí na počtu, druhu a schopnosti růstu mikroorganismů přítomných v mase a na jeho povrchu, na manipulaci s masem od porážky až po jeho zpracování a na skladovacích podmínkách masa. Práce se zabývala sledováním míry mikrobiálníkontaminace vepřového a hovězího masa určeného ke zpracování do tepelně neopracovaných masných výrobků. V podniku masné výroby, který poskytoval vzorky pro tuto práci, bylo doposud maso mraženo po dobu 6 dnů (144 hodin), což bylo neefektivní z hlediska kapacitního využití na provoz nákladných mrazírenských skladů. V práci byl sledován vztah délky mražení masa a počtu vybraných technologicky a hygienicky významných mikroorganismů s cílem optimalizovat dobu mražení pro zachování mikrobiální kvality masa.Mikrobiologická analýza vzorků masa byla provedena dle ČSN ISO 7218, a to před zamražením masa a po 48, 72, 96, 120 a 144 hodinách mražení. Sledován byl celkový počet mikroorganismů (CPM), celkový počet psychrotrofních mikroorganismů, kva
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník souhrnů sdělení XXXVIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
32-35
Publisher name
Výzkumný ústav potravinářský Praha
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 21, 2007
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—