All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The influence of probiotic strain L. casei 01 on biogenic amines concentrations in fermented sausages Herkules.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00146081" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00146081 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv přídavku probiotického kmene L. casei 01 na koncentraci biogenních aminů ve fermentovaných salámech herkules

  • Original language description

    V této práci byl zkoumán vliv přídavku probiotické kultury kmene L. casei 01 (Sacco, Itálie) n akoncentraci biogenních aminů během fermentace a zrání fermentovaných salámů Herkules. Do díla byly přidány různá množství probiotické kultury, a to 0,25 % a 0,40 %. Současně byly vyrobeny negativní kontroly bez přídavku probiotik. Fermentované salámy byly vyrobeny u dvou výrobců (A, B). Stanovení biogenních aminů tyraminu, histaminu, putrescinu a kadaverinu bylo provedeno s využitím HPLC s UV detekcí. Koncentrace biogenních aminů byla sledována během fermentace (0-28 dnů) a skladování (28-49 dnů) salámů Herkules. Po přídavku 0,25% probiotické kultury se počet probiotickýh buněk L. casei zvyšoval až na hodnotu řádově 104 KTJ/g a po dobu skladování zůstal víceméně na této hodnotě. Po přídavku 0,40 % probiotické kultury L. casei 01 se počet bakterií L. casei zvýšil na hodnotu řádově 106 KTJ/g na které setrval po celou dobu skladování. U obou výrobců a u všech přídavků probiotické kultury byl za

  • Czech name

    Vliv přídavku probiotického kmene L. casei 01 na koncentraci biogenních aminů ve fermentovaných salámech herkules

  • Czech description

    V této práci byl zkoumán vliv přídavku probiotické kultury kmene L. casei 01 (Sacco, Itálie) n akoncentraci biogenních aminů během fermentace a zrání fermentovaných salámů Herkules. Do díla byly přidány různá množství probiotické kultury, a to 0,25 % a 0,40 %. Současně byly vyrobeny negativní kontroly bez přídavku probiotik. Fermentované salámy byly vyrobeny u dvou výrobců (A, B). Stanovení biogenních aminů tyraminu, histaminu, putrescinu a kadaverinu bylo provedeno s využitím HPLC s UV detekcí. Koncentrace biogenních aminů byla sledována během fermentace (0-28 dnů) a skladování (28-49 dnů) salámů Herkules. Po přídavku 0,25% probiotické kultury se počet probiotickýh buněk L. casei zvyšoval až na hodnotu řádově 104 KTJ/g a po dobu skladování zůstal víceméně na této hodnotě. Po přídavku 0,40 % probiotické kultury L. casei 01 se počet bakterií L. casei zvýšil na hodnotu řádově 106 KTJ/g na které setrval po celou dobu skladování. U obou výrobců a u všech přídavků probiotické kultury byl za

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    57

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    41-48

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database