All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Sensory evaluation of fermented sausages Herkules with probiotic strain Lactobacillus casei 01

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00146099" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00146099 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Senzorické hodnocení fermentovaných salámů Herkules s přídavkem probiotického kmene Lactobacillus casei 01

  • Original language description

    Cílem této práce bylo monitorovat kvantitativní a kvalitativní zastouepní buněk probiotického kmene L. casei 01 (Sacco, Itálie) ve fermentovaných salámech herkules. Salámy byly vyrobeny u dvou různých výrobců (A and B). Jako negativní kontroly byly vyrobeny salámy bez přídavku probiotické kultury. Sledovány byly změny pH a změny počtu bakterií mléčného kvašení (BMK) během fermentace a skladování salámů. Druhým cílem této práce bylo sledovat senzorickou kvalitu probiotickcýh salámů a porovnat ji s negativními kontrolami bez přídavku probiotik. Počty probiotickcýh buněk L. casei a BMK se během fermentace salámů zvyšovaly. Probiotický kmen L. casei se dobře adaptoval na prostředí salámů a u obou výrobců dosáhl v probiotickcýh salámech hodnoty 106 KTJ/g. Mezi pH profily negativních kontrol a probiotických salámů nebyly zaznamenány významné rozdíly. Senzorická kvalita probiotickcýh salámů se blížila senzorické kvalitě tradičních výrobků bez přídavku probiotik.

  • Czech name

    Senzorické hodnocení fermentovaných salámů Herkules s přídavkem probiotického kmene Lactobacillus casei 01

  • Czech description

    Cílem této práce bylo monitorovat kvantitativní a kvalitativní zastouepní buněk probiotického kmene L. casei 01 (Sacco, Itálie) ve fermentovaných salámech herkules. Salámy byly vyrobeny u dvou různých výrobců (A and B). Jako negativní kontroly byly vyrobeny salámy bez přídavku probiotické kultury. Sledovány byly změny pH a změny počtu bakterií mléčného kvašení (BMK) během fermentace a skladování salámů. Druhým cílem této práce bylo sledovat senzorickou kvalitu probiotickcýh salámů a porovnat ji s negativními kontrolami bez přídavku probiotik. Počty probiotickcýh buněk L. casei a BMK se během fermentace salámů zvyšovaly. Probiotický kmen L. casei se dobře adaptoval na prostředí salámů a u obou výrobců dosáhl v probiotickcýh salámech hodnoty 106 KTJ/g. Mezi pH profily negativních kontrol a probiotických salámů nebyly zaznamenány významné rozdíly. Senzorická kvalita probiotickcýh salámů se blížila senzorické kvalitě tradičních výrobků bez přídavku probiotik.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Acta Universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis : Acta of Mendel University of agriculture and forestry Brno = Acta Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    LVII

  • Issue of the periodical within the volume

    LVII

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database