All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The beef carcass quality of bulls at the SEUROP system

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00159320" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00159320 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/26788462:_____/10:#0000364

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kvalita jatečně upraveného těla býků ve třídách zmasilosti systému SEUROP

  • Original language description

    Cílem práce bylo prokázat závislost mezi klasifikací jatečně upravených těl skotu ve třídě zmasilosti systému SEUROP a parametry kvality jatečného těla. Sledování bylo provedeno na souboru 200 býků, jejichž jatečná těla byla zařazena do třídy zmasilostiE -- P. Vysoce signifikantní rozdíly p<0,01 byly prokázány mezi výslednou třídou zmasilosti a hmotností JUT, podílu jednotlivých tělesných tkání - masa ("E" -- 77,7 %, "P" -- 74,7 %), loje ("E" -- 2,8 % -- "P" -- 2,2 %) a kostí ("E" -- 20,9 % -- "P" -- 25,0 %). Se zhoršující se třídou zmasilosti docházelo k poklesu masa I. jakosti (32,8 > 29,8 > 29,0 > 28,9 > 28,8 %), oproti pozvolnému nárůstu podílu masa výrobního (12,0 < 14,0 < 14,9 < 15,3 < 15,7 %). Výraznější pokles podílu masa a nárůst podílu ořezusměrem k horší třídě zmasilosti byl prokázán u zadní čtvrtě JUT.

  • Czech name

    Kvalita jatečně upraveného těla býků ve třídách zmasilosti systému SEUROP

  • Czech description

    Cílem práce bylo prokázat závislost mezi klasifikací jatečně upravených těl skotu ve třídě zmasilosti systému SEUROP a parametry kvality jatečného těla. Sledování bylo provedeno na souboru 200 býků, jejichž jatečná těla byla zařazena do třídy zmasilostiE -- P. Vysoce signifikantní rozdíly p<0,01 byly prokázány mezi výslednou třídou zmasilosti a hmotností JUT, podílu jednotlivých tělesných tkání - masa ("E" -- 77,7 %, "P" -- 74,7 %), loje ("E" -- 2,8 % -- "P" -- 2,2 %) a kostí ("E" -- 20,9 % -- "P" -- 25,0 %). Se zhoršující se třídou zmasilosti docházelo k poklesu masa I. jakosti (32,8 > 29,8 > 29,0 > 28,9 > 28,8 %), oproti pozvolnému nárůstu podílu masa výrobního (12,0 < 14,0 < 14,9 < 15,3 < 15,7 %). Výraznější pokles podílu masa a nárůst podílu ořezusměrem k horší třídě zmasilosti byl prokázán u zadní čtvrtě JUT.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/2B06107" target="_blank" >2B06107: Standardisation of evaluation cattle carcass bodies by aparative methods according to SEUROP system</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výzkum v chovu skotu : Cattle research

  • ISSN

    0139-7265

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    52

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    9

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database