Assessment of barley grain extract content using the enzymatic way
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00160640" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00160640 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení extraktu v zrnu ječmene enzymatickou cestou
Original language description
Metodika řeší stanovení extraktu v ječmeni pomocí enzymových preparátů komerčně dostupných na trhu. Navržené enzymy rozštěpí obsah zrna ječmene podobně, jako k tomu dochází při sladování (klíčení v řízených podmínkách); odpadá tedy potřeba zrno ječmene sladovat. Metodika byla navržena a ověřena na základě porovnání výsledků dosažených enzymatickým rozkladem zrna ječmene s metodami používanými konvenčně (stanovení extraktu v ječmeni podle Bishopa; stanovení extraktu ve sladu dle EBC).
Czech name
Stanovení extraktu v zrnu ječmene enzymatickou cestou
Czech description
Metodika řeší stanovení extraktu v ječmeni pomocí enzymových preparátů komerčně dostupných na trhu. Navržené enzymy rozštěpí obsah zrna ječmene podobně, jako k tomu dochází při sladování (klíčení v řízených podmínkách); odpadá tedy potřeba zrno ječmene sladovat. Metodika byla navržena a ověřena na základě porovnání výsledků dosažených enzymatickým rozkladem zrna ječmene s metodami používanými konvenčně (stanovení extraktu v ječmeni podle Bishopa; stanovení extraktu ve sladu dle EBC).
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
496-5/KÚ/2010
Regulation ID
—
Technical parameters
496-5/KÚ/2010
Economical parameters
Na rozdíl od stanovení extraktu ve sladu (EBC) odpadá při použití této metodiky sladování ječmene, lze použít přímo zrno. Tímto postupem se šetří čas vynaložený ke sladování, ale i finanční náklady a energie.
Certification body designation
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, Hroznová 2, 656 06 Brno, Česká republika
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů