All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Assessment of barley grain extract content using the enzymatic way

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00160640" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00160640 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení extraktu v zrnu ječmene enzymatickou cestou

  • Original language description

    Metodika řeší stanovení extraktu v ječmeni pomocí enzymových preparátů komerčně dostupných na trhu. Navržené enzymy rozštěpí obsah zrna ječmene podobně, jako k tomu dochází při sladování (klíčení v řízených podmínkách); odpadá tedy potřeba zrno ječmene sladovat. Metodika byla navržena a ověřena na základě porovnání výsledků dosažených enzymatickým rozkladem zrna ječmene s metodami používanými konvenčně (stanovení extraktu v ječmeni podle Bishopa; stanovení extraktu ve sladu dle EBC).

  • Czech name

    Stanovení extraktu v zrnu ječmene enzymatickou cestou

  • Czech description

    Metodika řeší stanovení extraktu v ječmeni pomocí enzymových preparátů komerčně dostupných na trhu. Navržené enzymy rozštěpí obsah zrna ječmene podobně, jako k tomu dochází při sladování (klíčení v řízených podmínkách); odpadá tedy potřeba zrno ječmene sladovat. Metodika byla navržena a ověřena na základě porovnání výsledků dosažených enzymatickým rozkladem zrna ječmene s metodami používanými konvenčně (stanovení extraktu v ječmeni podle Bishopa; stanovení extraktu ve sladu dle EBC).

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    496-5/KÚ/2010

  • Regulation ID

  • Technical parameters

    496-5/KÚ/2010

  • Economical parameters

    Na rozdíl od stanovení extraktu ve sladu (EBC) odpadá při použití této metodiky sladování ječmene, lze použít přímo zrno. Tímto postupem se šetří čas vynaložený ke sladování, ale i finanční náklady a energie.

  • Certification body designation

    Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, Hroznová 2, 656 06 Brno, Česká republika

  • Date of certification

  • Method of use

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů