All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of stage of lactation on fatty acid profile in goat milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00182631" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00182631 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv fáze laktace na obsah a zastoupení mastných kyselin v kozím mléce

  • Original language description

    Cílem práce bylo zhodnotit vliv fáze laktace na obsah a zastoupení jednotlivých mastných kyselin (MK) v kozím mléce. Sledování se uskutečnilo v průběhu roku 2011 na ekologické farmě Olešenka. Vzorky mléka byly získány od 9 koz plemene hnědá krátkosrstá koza, přičemž všechny kozy byly na 2. laktaci. V průběhu sledování se denní krmná dávka koz zakládala na pastvě, senu (ad libitum) a minerálním lizu. V průběhu dojení byly přikrmovány jadrným krmivem. Vzorky mléka pro stanovení MK byly odebírány ručně a to v období od dubna do října. Obsah jednotlivých MK v odstředěném tuku byl stanoven pomocí plynové chromatografie. Z výsledků studie především vyplývá, že fáze laktace měla statisticky průkazný vliv na všechny sledované MK v mléčném tuku koz.

  • Czech name

    Vliv fáze laktace na obsah a zastoupení mastných kyselin v kozím mléce

  • Czech description

    Cílem práce bylo zhodnotit vliv fáze laktace na obsah a zastoupení jednotlivých mastných kyselin (MK) v kozím mléce. Sledování se uskutečnilo v průběhu roku 2011 na ekologické farmě Olešenka. Vzorky mléka byly získány od 9 koz plemene hnědá krátkosrstá koza, přičemž všechny kozy byly na 2. laktaci. V průběhu sledování se denní krmná dávka koz zakládala na pastvě, senu (ad libitum) a minerálním lizu. V průběhu dojení byly přikrmovány jadrným krmivem. Vzorky mléka pro stanovení MK byly odebírány ručně a to v období od dubna do října. Obsah jednotlivých MK v odstředěném tuku byl stanoven pomocí plynové chromatografie. Z výsledků studie především vyplývá, že fáze laktace měla statisticky průkazný vliv na všechny sledované MK v mléčném tuku koz.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Animal Breeding 2012

  • ISBN

    978-80-7157-224-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    26-33

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Mendelu v Brně

  • Event date

    Jan 10, 2012

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article