Content of important groups of fatty acids in goat bulk milk.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00187722" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00187722 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obsah jednotlivých skupin mastných kyselin v bazénových vzorcích kozího mléka
Original language description
Sledování se uskutečnilo na eko-farmě dojných koz Olešenka v průběhu roku 2011. Kozy plemene hnědá krátkosrstá byly po celou dobu pokusu chovány na pastvě, během dojení byly přikrmovány bio jadrnou směsí. V průběhu celé laktace (duben až říjen) byly 1x měsíčně odebírány bazénové vzorky kozího mléka. Byl stanoven obsah sušiny a tuku. Tuk byl po odstředění analyzován na obsah jednotlivých mastných kyselin (C10-C18). Po analýze byly dopočítány obsahy jednotlivých skupin mastných kyselin nasycených SFA, nenasycených UFA, mononenasycených MUFA, polynenasycenýh PUFA, n3 a n6 PUFA, konjugované kys. linolové CLA a dále poměry UFA/SFA a PUFAn6/n3. Byly zjištěny nevyrovnané trendy u všech sledvaných skupin MK v průběhu laktace. Nejvíce byla zastoupena skupina nasycených MK.
Czech name
Obsah jednotlivých skupin mastných kyselin v bazénových vzorcích kozího mléka
Czech description
Sledování se uskutečnilo na eko-farmě dojných koz Olešenka v průběhu roku 2011. Kozy plemene hnědá krátkosrstá byly po celou dobu pokusu chovány na pastvě, během dojení byly přikrmovány bio jadrnou směsí. V průběhu celé laktace (duben až říjen) byly 1x měsíčně odebírány bazénové vzorky kozího mléka. Byl stanoven obsah sušiny a tuku. Tuk byl po odstředění analyzován na obsah jednotlivých mastných kyselin (C10-C18). Po analýze byly dopočítány obsahy jednotlivých skupin mastných kyselin nasycených SFA, nenasycených UFA, mononenasycených MUFA, polynenasycenýh PUFA, n3 a n6 PUFA, konjugované kys. linolové CLA a dále poměry UFA/SFA a PUFAn6/n3. Byly zjištěny nevyrovnané trendy u všech sledvaných skupin MK v průběhu laktace. Nejvíce byla zastoupena skupina nasycených MK.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků IX.
ISBN
978-80-7375-613-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
64-66
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Mendelova univerzita v Brně
Event date
May 17, 2012
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—