All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Utilization of Ultra Performance Liquid Chromatography (UPLC) -- Modern Separation Technique for Determination of Vitamin E in Barley Cereals

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00193718" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00193718 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/25328859:_____/12:#0000656 RIV/60193697:_____/12:#0000718

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití moderní separační techniky UPLC ke stanovení vitaminu E v zrnu ječmene

  • Original language description

    Metoda byla aplikována na vybrané vzorky zrna ječmene jarního. Celková aktivita vitaminu E se pohybovala v rozmezí 6,78--11,94 mg.kg-1 v roce 2009 a 7,29--13,58 mg.kg-1 v roce 2010. V roce 2010 byl obsah vitaminu E celkově vyšší u všech odrůd s výjimkouodrůd Abyssinian a Wanubet, kde byl nalezen nepatrně vyšší obsah v roce 2009. Lze říci, že obsah jednotlivých isomerů a celková aktivita vitaminu E v zrnech ječmene se pohybuje v širokém rozmezí21. Velmi závisí nejen na konkrétním genotypu, ale zejména na ročníku pěstování, počasí a povětrnostních podmínkách v dané pěstební lokalitě, což je v souladu se závěry předchozích studií.

  • Czech name

    Využití moderní separační techniky UPLC ke stanovení vitaminu E v zrnu ječmene

  • Czech description

    Metoda byla aplikována na vybrané vzorky zrna ječmene jarního. Celková aktivita vitaminu E se pohybovala v rozmezí 6,78--11,94 mg.kg-1 v roce 2009 a 7,29--13,58 mg.kg-1 v roce 2010. V roce 2010 byl obsah vitaminu E celkově vyšší u všech odrůd s výjimkouodrůd Abyssinian a Wanubet, kde byl nalezen nepatrně vyšší obsah v roce 2009. Lze říci, že obsah jednotlivých isomerů a celková aktivita vitaminu E v zrnech ječmene se pohybuje v širokém rozmezí21. Velmi závisí nejen na konkrétním genotypu, ale zejména na ročníku pěstování, počasí a povětrnostních podmínkách v dané pěstební lokalitě, což je v souladu se závěry předchozích studií.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    CC - Organic chemistry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QH91053" target="_blank" >QH91053: Improvement of barley grain quality using donors with differentiated content of natural compounds with ambivalent nutritional effects</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    106

  • Issue of the periodical within the volume

    7

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    672-676

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database