Utilization of Ultra Performance Liquid Chromatography (UPLC) -- Modern Separation Technique for Determination of Vitamin E in Barley Cereals
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00193718" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00193718 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/25328859:_____/12:#0000656 RIV/60193697:_____/12:#0000718
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití moderní separační techniky UPLC ke stanovení vitaminu E v zrnu ječmene
Original language description
Metoda byla aplikována na vybrané vzorky zrna ječmene jarního. Celková aktivita vitaminu E se pohybovala v rozmezí 6,78--11,94 mg.kg-1 v roce 2009 a 7,29--13,58 mg.kg-1 v roce 2010. V roce 2010 byl obsah vitaminu E celkově vyšší u všech odrůd s výjimkouodrůd Abyssinian a Wanubet, kde byl nalezen nepatrně vyšší obsah v roce 2009. Lze říci, že obsah jednotlivých isomerů a celková aktivita vitaminu E v zrnech ječmene se pohybuje v širokém rozmezí21. Velmi závisí nejen na konkrétním genotypu, ale zejména na ročníku pěstování, počasí a povětrnostních podmínkách v dané pěstební lokalitě, což je v souladu se závěry předchozích studií.
Czech name
Využití moderní separační techniky UPLC ke stanovení vitaminu E v zrnu ječmene
Czech description
Metoda byla aplikována na vybrané vzorky zrna ječmene jarního. Celková aktivita vitaminu E se pohybovala v rozmezí 6,78--11,94 mg.kg-1 v roce 2009 a 7,29--13,58 mg.kg-1 v roce 2010. V roce 2010 byl obsah vitaminu E celkově vyšší u všech odrůd s výjimkouodrůd Abyssinian a Wanubet, kde byl nalezen nepatrně vyšší obsah v roce 2009. Lze říci, že obsah jednotlivých isomerů a celková aktivita vitaminu E v zrnech ječmene se pohybuje v širokém rozmezí21. Velmi závisí nejen na konkrétním genotypu, ale zejména na ročníku pěstování, počasí a povětrnostních podmínkách v dané pěstební lokalitě, což je v souladu se závěry předchozích studií.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
CC - Organic chemistry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QH91053" target="_blank" >QH91053: Improvement of barley grain quality using donors with differentiated content of natural compounds with ambivalent nutritional effects</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Volume of the periodical
106
Issue of the periodical within the volume
7
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
672-676
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—