All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Dynamic changes of selected microbiological and physical parameters in the cutting beef

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00199131" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00199131 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Dynamika změn vybraných mikrobiologických a fyzikálních parametrů výsekového hovězího masa

  • Original language description

    V rámci mikrobiologických analýz byly u vzorků hovězího masa sledovány významné skupiny mikroorganismů, které mohou svou činností významně ovlivnit kvalitu chlazeného masa aerobně (AER) i vakuově uchovávaného (VAC) 1, 3, 7, a 14 dní. Byly použity musculus semimembranosus (MS) a nízký roštěnec musculus longissimus thoracis et lumborum (MLTL), pocházející z mladých zvířat (n = 9). Z počáteční koncentrace 104 KTJ.cm-2 došlo v aerobních podmínkách v průběhu sedmi dnů skladování k nárůstu celkového počtu mikroorganismů na 107 KTJ.cm-2. U kýty byly detekovány na počátku skladování vyšší celkové počty mikroorganismů než u roštěnce (MLTL). U vakuově baleného masa byl i po 14 dnech skladování zjištěn nižší počet mikroorganismů než 7. den u nebaleného masa. Podobný trend v dynamice počtů byl zjištěn i u psychrotrofních mikroorganismů. U vakuově baleného byly počty koliformních bakterií i 14. den skladování až o 2 řády nižší, než u aerobně uchovávaného. U skladovaných vzorků masa nebyl zjištěn vi

  • Czech name

    Dynamika změn vybraných mikrobiologických a fyzikálních parametrů výsekového hovězího masa

  • Czech description

    V rámci mikrobiologických analýz byly u vzorků hovězího masa sledovány významné skupiny mikroorganismů, které mohou svou činností významně ovlivnit kvalitu chlazeného masa aerobně (AER) i vakuově uchovávaného (VAC) 1, 3, 7, a 14 dní. Byly použity musculus semimembranosus (MS) a nízký roštěnec musculus longissimus thoracis et lumborum (MLTL), pocházející z mladých zvířat (n = 9). Z počáteční koncentrace 104 KTJ.cm-2 došlo v aerobních podmínkách v průběhu sedmi dnů skladování k nárůstu celkového počtu mikroorganismů na 107 KTJ.cm-2. U kýty byly detekovány na počátku skladování vyšší celkové počty mikroorganismů než u roštěnce (MLTL). U vakuově baleného masa byl i po 14 dnech skladování zjištěn nižší počet mikroorganismů než 7. den u nebaleného masa. Podobný trend v dynamice počtů byl zjištěn i u psychrotrofních mikroorganismů. U vakuově baleného byly počty koliformních bakterií i 14. den skladování až o 2 řády nižší, než u aerobně uchovávaného. U skladovaných vzorků masa nebyl zjištěn vi

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    EE - Microbiology, virology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    24

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    17-22

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database