Dynamic changes of selected microbiological and physical parameters in the cutting beef
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00199131" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00199131 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Dynamika změn vybraných mikrobiologických a fyzikálních parametrů výsekového hovězího masa
Original language description
V rámci mikrobiologických analýz byly u vzorků hovězího masa sledovány významné skupiny mikroorganismů, které mohou svou činností významně ovlivnit kvalitu chlazeného masa aerobně (AER) i vakuově uchovávaného (VAC) 1, 3, 7, a 14 dní. Byly použity musculus semimembranosus (MS) a nízký roštěnec musculus longissimus thoracis et lumborum (MLTL), pocházející z mladých zvířat (n = 9). Z počáteční koncentrace 104 KTJ.cm-2 došlo v aerobních podmínkách v průběhu sedmi dnů skladování k nárůstu celkového počtu mikroorganismů na 107 KTJ.cm-2. U kýty byly detekovány na počátku skladování vyšší celkové počty mikroorganismů než u roštěnce (MLTL). U vakuově baleného masa byl i po 14 dnech skladování zjištěn nižší počet mikroorganismů než 7. den u nebaleného masa. Podobný trend v dynamice počtů byl zjištěn i u psychrotrofních mikroorganismů. U vakuově baleného byly počty koliformních bakterií i 14. den skladování až o 2 řády nižší, než u aerobně uchovávaného. U skladovaných vzorků masa nebyl zjištěn vi
Czech name
Dynamika změn vybraných mikrobiologických a fyzikálních parametrů výsekového hovězího masa
Czech description
V rámci mikrobiologických analýz byly u vzorků hovězího masa sledovány významné skupiny mikroorganismů, které mohou svou činností významně ovlivnit kvalitu chlazeného masa aerobně (AER) i vakuově uchovávaného (VAC) 1, 3, 7, a 14 dní. Byly použity musculus semimembranosus (MS) a nízký roštěnec musculus longissimus thoracis et lumborum (MLTL), pocházející z mladých zvířat (n = 9). Z počáteční koncentrace 104 KTJ.cm-2 došlo v aerobních podmínkách v průběhu sedmi dnů skladování k nárůstu celkového počtu mikroorganismů na 107 KTJ.cm-2. U kýty byly detekovány na počátku skladování vyšší celkové počty mikroorganismů než u roštěnce (MLTL). U vakuově baleného masa byl i po 14 dnech skladování zjištěn nižší počet mikroorganismů než 7. den u nebaleného masa. Podobný trend v dynamice počtů byl zjištěn i u psychrotrofních mikroorganismů. U vakuově baleného byly počty koliformních bakterií i 14. den skladování až o 2 řády nižší, než u aerobně uchovávaného. U skladovaných vzorků masa nebyl zjištěn vi
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
24
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
17-22
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—