Dynamic changes of selected microbiological and physical parameters in the cutting beef
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00199564" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00199564 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Dynamika změn vybraných mikrobiologických a fyzikálních parametrů výsekového hovězího masa
Original language description
V rámci mikrobiologických analýz byly u vzorků hovězího masa sledovány významné skupiny mikroorganismů, které mohou svou činností významně ovlivnit kvalitu chlazeného masa aerobně (AER) i vakuově uchovávaného (VAC) 1, 3, 7, a 14 dní. Byly použity musculus semimembranosus (MS) a nízký roštěnec musculus longissimus thoracis et lumborum (MLTL), pocházející z mladých zvířat (n = 9). Z počáteční koncentrace 104 KTJ.cm-2 došlo v aerobních podmínkách v průběhu sedmi dnů skladování k nárůstu na 107 KTJ.cm-2. Ukýty byly detekovány vyšší počty než u roštěnce (MLTL). U vakuově baleného masa byl i po 14 dnech skladování zjištěn nižší počet mikroorganismů než 7. den u nebaleného masa. U vakuově baleného byly počty koliformních bakterií i 14. den skladování až o 2řády nižší, než u aerobně uchovávaného. U skladovaných vzorků masa nebyl zjištěn viditelný růst plísní. Rozdíl barvy v 7. den skladování masa byla vyšší (5,2) u kýty (MS) než u roštěnce (4,7) (MLTL). Při povrchovém osliznutí, jenž je patr
Czech name
Dynamika změn vybraných mikrobiologických a fyzikálních parametrů výsekového hovězího masa
Czech description
V rámci mikrobiologických analýz byly u vzorků hovězího masa sledovány významné skupiny mikroorganismů, které mohou svou činností významně ovlivnit kvalitu chlazeného masa aerobně (AER) i vakuově uchovávaného (VAC) 1, 3, 7, a 14 dní. Byly použity musculus semimembranosus (MS) a nízký roštěnec musculus longissimus thoracis et lumborum (MLTL), pocházející z mladých zvířat (n = 9). Z počáteční koncentrace 104 KTJ.cm-2 došlo v aerobních podmínkách v průběhu sedmi dnů skladování k nárůstu na 107 KTJ.cm-2. Ukýty byly detekovány vyšší počty než u roštěnce (MLTL). U vakuově baleného masa byl i po 14 dnech skladování zjištěn nižší počet mikroorganismů než 7. den u nebaleného masa. U vakuově baleného byly počty koliformních bakterií i 14. den skladování až o 2řády nižší, než u aerobně uchovávaného. U skladovaných vzorků masa nebyl zjištěn viditelný růst plísní. Rozdíl barvy v 7. den skladování masa byla vyšší (5,2) u kýty (MS) než u roštěnce (4,7) (MLTL). Při povrchovém osliznutí, jenž je patr
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XXXIX. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2013
ISBN
978-80-7375-705-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
10
Pages from-to
114-123
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Mendelova univerzita v Brně
Event date
Feb 27, 2013
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—