All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Dynamic changes of selected microbiological and physical parameters in the cutting beef

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00199564" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00199564 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Dynamika změn vybraných mikrobiologických a fyzikálních parametrů výsekového hovězího masa

  • Original language description

    V rámci mikrobiologických analýz byly u vzorků hovězího masa sledovány významné skupiny mikroorganismů, které mohou svou činností významně ovlivnit kvalitu chlazeného masa aerobně (AER) i vakuově uchovávaného (VAC) 1, 3, 7, a 14 dní. Byly použity musculus semimembranosus (MS) a nízký roštěnec musculus longissimus thoracis et lumborum (MLTL), pocházející z mladých zvířat (n = 9). Z počáteční koncentrace 104 KTJ.cm-2 došlo v aerobních podmínkách v průběhu sedmi dnů skladování k nárůstu na 107 KTJ.cm-2. Ukýty byly detekovány vyšší počty než u roštěnce (MLTL). U vakuově baleného masa byl i po 14 dnech skladování zjištěn nižší počet mikroorganismů než 7. den u nebaleného masa. U vakuově baleného byly počty koliformních bakterií i 14. den skladování až o 2řády nižší, než u aerobně uchovávaného. U skladovaných vzorků masa nebyl zjištěn viditelný růst plísní. Rozdíl barvy v 7. den skladování masa byla vyšší (5,2) u kýty (MS) než u roštěnce (4,7) (MLTL). Při povrchovém osliznutí, jenž je patr

  • Czech name

    Dynamika změn vybraných mikrobiologických a fyzikálních parametrů výsekového hovězího masa

  • Czech description

    V rámci mikrobiologických analýz byly u vzorků hovězího masa sledovány významné skupiny mikroorganismů, které mohou svou činností významně ovlivnit kvalitu chlazeného masa aerobně (AER) i vakuově uchovávaného (VAC) 1, 3, 7, a 14 dní. Byly použity musculus semimembranosus (MS) a nízký roštěnec musculus longissimus thoracis et lumborum (MLTL), pocházející z mladých zvířat (n = 9). Z počáteční koncentrace 104 KTJ.cm-2 došlo v aerobních podmínkách v průběhu sedmi dnů skladování k nárůstu na 107 KTJ.cm-2. Ukýty byly detekovány vyšší počty než u roštěnce (MLTL). U vakuově baleného masa byl i po 14 dnech skladování zjištěn nižší počet mikroorganismů než 7. den u nebaleného masa. U vakuově baleného byly počty koliformních bakterií i 14. den skladování až o 2řády nižší, než u aerobně uchovávaného. U skladovaných vzorků masa nebyl zjištěn viditelný růst plísní. Rozdíl barvy v 7. den skladování masa byla vyšší (5,2) u kýty (MS) než u roštěnce (4,7) (MLTL). Při povrchovém osliznutí, jenž je patr

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XXXIX. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2013

  • ISBN

    978-80-7375-705-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

    114-123

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Mendelova univerzita v Brně

  • Event date

    Feb 27, 2013

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article