Using of spectrocolorimetry to evaluate fresh cheese in modified atmosphere
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00200176" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00200176 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití spektrokolorimetrie k hodnocení čerstvých sýrů v modifikované atmosféře
Original language description
Čerstvé sýry jsou specifické fermentované potraviny. K výrobě se používá mikrobiálně kvalitní mléko a vhodné mlékařské kultury. Vlastní výroba čerstvých sýrů je technologicky a hygienicky náročná ve všech fázích zpracování. Ke kontrole jakosti sýrů se využívají různé mikrobiologické, analytické nebo instrumentální metody, kterými je možno vyhodnotit jakost výrobku. Spektrokoloroskopická analýza ve viditelném poli je jednou z několika druhů spektroskopických metod, kterou by bylo možné hodnotit kvalitu sýrů v průběhu skladování.
Czech name
Využití spektrokolorimetrie k hodnocení čerstvých sýrů v modifikované atmosféře
Czech description
Čerstvé sýry jsou specifické fermentované potraviny. K výrobě se používá mikrobiálně kvalitní mléko a vhodné mlékařské kultury. Vlastní výroba čerstvých sýrů je technologicky a hygienicky náročná ve všech fázích zpracování. Ke kontrole jakosti sýrů se využívají různé mikrobiologické, analytické nebo instrumentální metody, kterými je možno vyhodnotit jakost výrobku. Spektrokoloroskopická analýza ve viditelném poli je jednou z několika druhů spektroskopických metod, kterou by bylo možné hodnotit kvalitu sýrů v průběhu skladování.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků X.
ISBN
978-80-7375-755-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
50-52
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Mendelova univerzita v Brně
Event date
May 16, 2013
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—