All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The cheese quality control by using of NIR spectroscopy

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00210130" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00210130 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití FT NIR spektroskopie ke kontrole jakosti sýrů

  • Original language description

    V práci jsou sledovány možnosti využití FT NIR spektroskopie při detekci falšování sýrů. V tržní síti byly zakoupeny sýry a jejich příslušné analogy obsahující rostlinný tuk. Vzorky byly proměřeny na FT NIR spektrofotometru Antaris a následně byla použita metoda diskriminační analýzy. Touto metodou byl přístroj schopen zachytit mezi sledovanými skupinami rozdíl a tudíž může být využit při záchytu falšovaných sýrů.

  • Czech name

    Využití FT NIR spektroskopie ke kontrole jakosti sýrů

  • Czech description

    V práci jsou sledovány možnosti využití FT NIR spektroskopie při detekci falšování sýrů. V tržní síti byly zakoupeny sýry a jejich příslušné analogy obsahující rostlinný tuk. Vzorky byly proměřeny na FT NIR spektrofotometru Antaris a následně byla použita metoda diskriminační analýzy. Touto metodou byl přístroj schopen zachytit mezi sledovanými skupinami rozdíl a tudíž může být využit při záchytu falšovaných sýrů.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Hygiena Alimentorum XXXIV

  • ISBN

    978-80-8077-334-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    189-191

  • Publisher name

    Štátna veterinárna potravinová správa Slovenskej republiky, Univerzita veterinárského lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Place of publication

    Bratislava, Slovensko

  • Event location

    Štrbské Pleso, Slovensko

  • Event date

    Jan 1, 2013

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article