Application of NIR spectroscopy to the analysis of physical and chemical properties in smoked cheese
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001810" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001810 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití NIR spektrometrie při analýze fyzikálně-chemických parametrů uzených sýrů
Original language description
Cílem práce bylo stanovení parametrů uzených sýrů (obsah tuku, tuk v sušině, sušina, chloridy, pH, titrační kyselost a aktivita vody) pomocí FT-NIR spektrometrie. Nebyly zjištěny statisticky významné rozdíly (p = 0,05) mezi hodnotami zjištěnými pomocí FT-NIR a referenčními metodami.
Czech name
Využití NIR spektrometrie při analýze fyzikálně-chemických parametrů uzených sýrů
Czech description
Cílem práce bylo stanovení parametrů uzených sýrů (obsah tuku, tuk v sušině, sušina, chloridy, pH, titrační kyselost a aktivita vody) pomocí FT-NIR spektrometrie. Nebyly zjištěny statisticky významné rozdíly (p = 0,05) mezi hodnotami zjištěnými pomocí FT-NIR a referenčními metodami.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
sborník příspěvků z XXXIX. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
—
Publisher name
Výzkumný ústav potravinářský Praha
Place of publication
Praha
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—