Microbiological parameters of pâtes during storage
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43909377" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43909377 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mikrobiologické parametry paštik v průběhu skladování
Original language description
Experiment byl zaměřen na mikrobiologickou jakost tepelně opracovaných masných výrobků, konkrétně paštik, v závislosti na době skladování. Standardními metodami byly stanovovány celkový počet mikroorganismů, počet koliformních bakterií, enterokoků, termorezistentních anaerobních bakterií a kvasinek a plísní. Výsledky ukázaly, že celková mikrobiální zátěž paštik se pohybovala na relativně nízké úrovni. CPM se po výrobě i v průběhu skladování pohyboval řádově kolem 10(2) KTJ/g. Koliformní bakterie a enterokoky nebyly po výrobě při ředění 10(-1) a 10(-2) detekovány. S delší dobou skladování se jejich počty navyšovaly nepřesáhly však 10(3) KTJ/g. Termorezistentní anaerobní mikroorganismy byly řádově 10(1) KTJ/g. Kvasinky po výrobě nebyly detekovány, s delší dobou skladování počty narůstaly.
Czech name
Mikrobiologické parametry paštik v průběhu skladování
Czech description
Experiment byl zaměřen na mikrobiologickou jakost tepelně opracovaných masných výrobků, konkrétně paštik, v závislosti na době skladování. Standardními metodami byly stanovovány celkový počet mikroorganismů, počet koliformních bakterií, enterokoků, termorezistentních anaerobních bakterií a kvasinek a plísní. Výsledky ukázaly, že celková mikrobiální zátěž paštik se pohybovala na relativně nízké úrovni. CPM se po výrobě i v průběhu skladování pohyboval řádově kolem 10(2) KTJ/g. Koliformní bakterie a enterokoky nebyly po výrobě při ředění 10(-1) a 10(-2) detekovány. S delší dobou skladování se jejich počty navyšovaly nepřesáhly však 10(3) KTJ/g. Termorezistentní anaerobní mikroorganismy byly řádově 10(1) KTJ/g. Kvasinky po výrobě nebyly detekovány, s delší dobou skladování počty narůstaly.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
O - Projekt operacniho programu
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
27
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
38-41
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—