All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Microbiological parameters of pâtes during storage

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43909377" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43909377 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mikrobiologické parametry paštik v průběhu skladování

  • Original language description

    Experiment byl zaměřen na mikrobiologickou jakost tepelně opracovaných masných výrobků, konkrétně paštik, v závislosti na době skladování. Standardními metodami byly stanovovány celkový počet mikroorganismů, počet koliformních bakterií, enterokoků, termorezistentních anaerobních bakterií a kvasinek a plísní. Výsledky ukázaly, že celková mikrobiální zátěž paštik se pohybovala na relativně nízké úrovni. CPM se po výrobě i v průběhu skladování pohyboval řádově kolem 10(2) KTJ/g. Koliformní bakterie a enterokoky nebyly po výrobě při ředění 10(-1) a 10(-2) detekovány. S delší dobou skladování se jejich počty navyšovaly nepřesáhly však 10(3) KTJ/g. Termorezistentní anaerobní mikroorganismy byly řádově 10(1) KTJ/g. Kvasinky po výrobě nebyly detekovány, s delší dobou skladování počty narůstaly.

  • Czech name

    Mikrobiologické parametry paštik v průběhu skladování

  • Czech description

    Experiment byl zaměřen na mikrobiologickou jakost tepelně opracovaných masných výrobků, konkrétně paštik, v závislosti na době skladování. Standardními metodami byly stanovovány celkový počet mikroorganismů, počet koliformních bakterií, enterokoků, termorezistentních anaerobních bakterií a kvasinek a plísní. Výsledky ukázaly, že celková mikrobiální zátěž paštik se pohybovala na relativně nízké úrovni. CPM se po výrobě i v průběhu skladování pohyboval řádově kolem 10(2) KTJ/g. Koliformní bakterie a enterokoky nebyly po výrobě při ředění 10(-1) a 10(-2) detekovány. S delší dobou skladování se jejich počty navyšovaly nepřesáhly však 10(3) KTJ/g. Termorezistentní anaerobní mikroorganismy byly řádově 10(1) KTJ/g. Kvasinky po výrobě nebyly detekovány, s delší dobou skladování počty narůstaly.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    O - Projekt operacniho programu

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    27

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    38-41

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database