All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of breed on lamb meat quality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F18%3A43914485" target="_blank" >RIV/62156489:43210/18:43914485 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv plemene na kvalitu jehněčího masa

  • Original language description

    Cílem práce bylo zjistit vliv plemenné příslušnosti jehňat na vybrané kvalitativní ukazatele v jehněčím mase (obsah sušiny, obsah vnitrosvalového tuku, obsah bílkovin, obsah popelovin, hodnota pH, vaznost vody a parametry barvy masa). Do pokusu bylo vybráno 42 jehňat (18 ks čistokrevných jehňat plemene zwartbles (ZW), 12 ks čistokrevných jehňat romney (K) a 12 ks čistokrevných jehňat suffolk (SF)). U ukazatelů nutriční kvality byly zjištěny statisticky významné rozdíly (p &lt; 0,01) u obsahu intramuskulárního tuku mezi plemenem ZW a ostatními skupinami. Také u obsahu celkových bílkovin byla zjištěna signifikantní diference (p &lt; 0,01) mezi plemenem s masnou užitkovostí (SF) a oběma plemeny s kombinovanou užitkovostí. V intenzitě barvy jehněčího masa byla zjištěna statistická diference (p &lt; 0,01) mezi plemenem ZW a ostatními testovanými skupinami jehňat. Nejsvětlejší odstín barvy masa byl zaznamenán u jehňat plemene zwartbles.

  • Czech name

    Vliv plemene na kvalitu jehněčího masa

  • Czech description

    Cílem práce bylo zjistit vliv plemenné příslušnosti jehňat na vybrané kvalitativní ukazatele v jehněčím mase (obsah sušiny, obsah vnitrosvalového tuku, obsah bílkovin, obsah popelovin, hodnota pH, vaznost vody a parametry barvy masa). Do pokusu bylo vybráno 42 jehňat (18 ks čistokrevných jehňat plemene zwartbles (ZW), 12 ks čistokrevných jehňat romney (K) a 12 ks čistokrevných jehňat suffolk (SF)). U ukazatelů nutriční kvality byly zjištěny statisticky významné rozdíly (p &lt; 0,01) u obsahu intramuskulárního tuku mezi plemenem ZW a ostatními skupinami. Také u obsahu celkových bílkovin byla zjištěna signifikantní diference (p &lt; 0,01) mezi plemenem s masnou užitkovostí (SF) a oběma plemeny s kombinovanou užitkovostí. V intenzitě barvy jehněčího masa byla zjištěna statistická diference (p &lt; 0,01) mezi plemenem ZW a ostatními testovanými skupinami jehňat. Nejsvětlejší odstín barvy masa byl zaznamenán u jehňat plemene zwartbles.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    29

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    38-41

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database