Marmalades without added chemical preservatives
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F15%3A43907058" target="_blank" >RIV/62156489:43510/15:43907058 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028159.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028159.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Ovocná pomazánka bez přidaných chemických konzervantů
Original language description
Produkty bez chemické konzervace jsou dosažitelné při využití přírodních konzervantů, zajišťující srovnatelnou dobu upotřebitelnosti (skladovatelnosti) výrobků jako výrobky chemicky stabilizované. Zdrojem přírodních konzervantů mohou být kdouloňové plody v kombinaci s jiným ovocem. Obsah přírodních konzervantů v plodech kdoulí je na dostatečné úrovni (obsah rozpustné sušiny 14-18 %, celkových kyselin 0,8-1,8 %, přirozený vit, C 10-20 mg/%), takže není nutné dodatečně přidávat konzervační látky (zejména umělé konzervanty typu "E"). Pomocnou stabilizační látkou je přírodní kyselina citronová obsažená v plodech citronu. Výhodou technického řešení je vyloučení chemické konzervace produktu při zajištění relativně vysokého obsahu vitamínu C (250-913 mg/kg-1). Užitný vzor využíván na základě licenční smlouvy ze dne 26.05.2016.
Czech name
Ovocná pomazánka bez přidaných chemických konzervantů
Czech description
Produkty bez chemické konzervace jsou dosažitelné při využití přírodních konzervantů, zajišťující srovnatelnou dobu upotřebitelnosti (skladovatelnosti) výrobků jako výrobky chemicky stabilizované. Zdrojem přírodních konzervantů mohou být kdouloňové plody v kombinaci s jiným ovocem. Obsah přírodních konzervantů v plodech kdoulí je na dostatečné úrovni (obsah rozpustné sušiny 14-18 %, celkových kyselin 0,8-1,8 %, přirozený vit, C 10-20 mg/%), takže není nutné dodatečně přidávat konzervační látky (zejména umělé konzervanty typu "E"). Pomocnou stabilizační látkou je přírodní kyselina citronová obsažená v plodech citronu. Výhodou technického řešení je vyloučení chemické konzervace produktu při zajištění relativně vysokého obsahu vitamínu C (250-913 mg/kg-1). Užitný vzor využíván na základě licenční smlouvy ze dne 26.05.2016.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
—
OECD FORD branch
20705 - Remote sensing
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210036" target="_blank" >QJ1210036: Enlargement of assortment of rootstocks for pip fruit and assortment of pears for new cultivars of Asian pears (from Pyrus pyrifolia NAKAI. a Pyrus ussuriensis MAXIM.)</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
28159
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Mendelova univerzita v Brně
Method of use
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Usage type
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence