All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Marmalades without added chemical preservatives

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F15%3A43907058" target="_blank" >RIV/62156489:43510/15:43907058 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028159.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028159.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Ovocná pomazánka bez přidaných chemických konzervantů

  • Original language description

    Produkty bez chemické konzervace jsou dosažitelné při využití přírodních konzervantů, zajišťující srovnatelnou dobu upotřebitelnosti (skladovatelnosti) výrobků jako výrobky chemicky stabilizované. Zdrojem přírodních konzervantů mohou být kdouloňové plody v kombinaci s jiným ovocem. Obsah přírodních konzervantů v plodech kdoulí je na dostatečné úrovni (obsah rozpustné sušiny 14-18 %, celkových kyselin 0,8-1,8 %, přirozený vit, C 10-20 mg/%), takže není nutné dodatečně přidávat konzervační látky (zejména umělé konzervanty typu &quot;E&quot;). Pomocnou stabilizační látkou je přírodní kyselina citronová obsažená v plodech citronu. Výhodou technického řešení je vyloučení chemické konzervace produktu při zajištění relativně vysokého obsahu vitamínu C (250-913 mg/kg-1). Užitný vzor využíván na základě licenční smlouvy ze dne 26.05.2016.

  • Czech name

    Ovocná pomazánka bez přidaných chemických konzervantů

  • Czech description

    Produkty bez chemické konzervace jsou dosažitelné při využití přírodních konzervantů, zajišťující srovnatelnou dobu upotřebitelnosti (skladovatelnosti) výrobků jako výrobky chemicky stabilizované. Zdrojem přírodních konzervantů mohou být kdouloňové plody v kombinaci s jiným ovocem. Obsah přírodních konzervantů v plodech kdoulí je na dostatečné úrovni (obsah rozpustné sušiny 14-18 %, celkových kyselin 0,8-1,8 %, přirozený vit, C 10-20 mg/%), takže není nutné dodatečně přidávat konzervační látky (zejména umělé konzervanty typu &quot;E&quot;). Pomocnou stabilizační látkou je přírodní kyselina citronová obsažená v plodech citronu. Výhodou technického řešení je vyloučení chemické konzervace produktu při zajištění relativně vysokého obsahu vitamínu C (250-913 mg/kg-1). Užitný vzor využíván na základě licenční smlouvy ze dne 26.05.2016.

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    20705 - Remote sensing

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210036" target="_blank" >QJ1210036: Enlargement of assortment of rootstocks for pip fruit and assortment of pears for new cultivars of Asian pears (from Pyrus pyrifolia NAKAI. a Pyrus ussuriensis MAXIM.)</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    28159

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Method of use

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Usage type

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence