All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Some aspects of characterization of apricot and peach varieties with respect to volume compression of intact fruits

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F99%3A57100003" target="_blank" >RIV/62156489:43510/99:57100003 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Možnosti charakterizace odrůd meruněk a hroskvoní z hlediska objemové komprese intaktních plodů

  • Original language description

    S pomocí tlakového přístroje byl odvozen modul objemové komprese intaktních plodů a sledována jeho dynamika v průběhu zrání u vybraných odrůd meruněk a broskvoní. Pro čtyři odrůdy meruněk Rouge de Fournet, Marina, Goldrich a Harcot byly zjištěny významnérozdíly mezi odrůdami po celou dobu sklizňového období. Trendy vývoje tohoto parametru stlačitelnosti byly charakterizovány exponenciálními křivkami. Odrůdy se liší zejména v absolutních hodnotách objemové komprese, což může sloužit k charakterizaci sledovaných odrůd. Naopak v dynamice změn hodnot modulu komprese jsou vybrané odrůdy meruněk rovnocenné.Pro tři odrůdy broskvoní Red Haven, Harbrite a Crest Haven byly trendy vývoje hodnot modulu objemové komprese opět charakterizovány exponenciálními křivkakřivkami. Oproti plodům meruněk je dynamika změn tohoto parametru je nezřetelná, u odrůdy Harbrite zůstávají hodnoty modulu komprese v rámci chyb pokusu na stejné úrovni po celé sklizňové období.

  • Czech name

    Možnosti charakterizace odrůd meruněk a hroskvoní z hlediska objemové komprese intaktních plodů

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/EP0960996030" target="_blank" >EP0960996030: The increase of the stocked apples quality by the optimization of the stocking system.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    1999

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Jakost zahradnických produktů pro využití v čerstvém stavu

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů Zahradnické fakulty MZLU v Brně, Lednice

  • Place of publication

    Lednice

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article