Some aspects of characterization of apricot and peach varieties with respect to volume compression of intact fruits
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F99%3A57100003" target="_blank" >RIV/62156489:43510/99:57100003 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Možnosti charakterizace odrůd meruněk a hroskvoní z hlediska objemové komprese intaktních plodů
Original language description
S pomocí tlakového přístroje byl odvozen modul objemové komprese intaktních plodů a sledována jeho dynamika v průběhu zrání u vybraných odrůd meruněk a broskvoní. Pro čtyři odrůdy meruněk Rouge de Fournet, Marina, Goldrich a Harcot byly zjištěny významnérozdíly mezi odrůdami po celou dobu sklizňového období. Trendy vývoje tohoto parametru stlačitelnosti byly charakterizovány exponenciálními křivkami. Odrůdy se liší zejména v absolutních hodnotách objemové komprese, což může sloužit k charakterizaci sledovaných odrůd. Naopak v dynamice změn hodnot modulu komprese jsou vybrané odrůdy meruněk rovnocenné.Pro tři odrůdy broskvoní Red Haven, Harbrite a Crest Haven byly trendy vývoje hodnot modulu objemové komprese opět charakterizovány exponenciálními křivkakřivkami. Oproti plodům meruněk je dynamika změn tohoto parametru je nezřetelná, u odrůdy Harbrite zůstávají hodnoty modulu komprese v rámci chyb pokusu na stejné úrovni po celé sklizňové období.
Czech name
Možnosti charakterizace odrůd meruněk a hroskvoní z hlediska objemové komprese intaktních plodů
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EP0960996030" target="_blank" >EP0960996030: The increase of the stocked apples quality by the optimization of the stocking system.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
1999
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Jakost zahradnických produktů pro využití v čerstvém stavu
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
8
Pages from-to
—
Publisher name
Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů Zahradnické fakulty MZLU v Brně, Lednice
Place of publication
Lednice
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—