Influence of long-term storage of wheat on bakers parameters
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A22700012" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:22700012 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv dlouhodobého skladování na vybrané pekařské znaky potravinářské pšenice
Original language description
V práci byl sledován vliv způsobu a doby skladování potravinářské pšenice, její odrůdy a ročníku sklizně. Byl použit sklad se systémem aktivní ventilace a bez něho, a to po dobu 742 u ročníku sklizně 1997 a 530 dnů u ročníku 1998. Pro sledování byly použity odrůdy Asta, Brea, Bruta, Hana a Samara. U sledovaných odrůdy byly v pravidelných intervalech odebírány vzorky a sledovány některé jakostní parametry: obsah bílkovin, obsah lepku a gluten index. Hodnoty obsahu bílkovin byly statisticky vysoce průkazně ovlivněny odrůdou pšenice. Vyšším obsahem se průkazně od všech odrůd lišila odrůda Hana (průměrná hodnota 13,9 %). U ostatních odrůd byly průměrné hodnoty na úrovni 11,3 % u odrůdy Asta, u odrůdy Brea 12,5 %, Bruta 11,2 %, a Samara 12,7 %.
Czech name
Vliv dlouhodobého skladování na vybrané pekařské znaky potravinářské pšenice
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2001
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Technika a technologické systémy v současné zemědělské, potravinářské a odpadové praxi
ISBN
80-213-0779-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
84-87
Publisher name
Česká zemědělská univerzita v Praze
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Sep 12, 2001
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—