The influence of storage mehod on qualitative parameters of wheat
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A22700013" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:22700013 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv způsobu skladování potravinářské pšenice na vybrané jakostní parametry
Original language description
V práci byl sledován vliv způsobu a doby skladování potravinářské pšenice, její odrůdy a ročníku sklizně. Byl použit sklad se systémem aktivní ventilace a bez něho, a to po dobu 742 u ročníku sklizně 1997 a 530 dnů u ročníku 1998. Pro sledování byly použity odrůdy Asta, Brea, Bruta, Hana a Samara. U sledovaných odrůdy byly v pravidelných intervalech odebírány vzorky a sledovány některé jakostní parametry: obsah bílkovin, obsah lepku a gluten index. Hodnoty obsahu bílkovin byly statisticky vysoce průkazně ovlivněny odrůdou pšenice. Vyšším obsahem se průkazně od všech odrůd lišila odrůda Hana (průměrná hodnota 13,9 %). U ostatních odrůd byly průměrné hodnoty na úrovni 11,3 % u odrůdy Asta, u odrůdy Brea 12,5 %, Bruta 11,2 %, a Samara 12,7 %.
Czech name
Vliv způsobu skladování potravinářské pšenice na vybrané jakostní parametry
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2001
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Agrotech Nitra 2001
ISBN
80-7137-874-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
365-368
Publisher name
Slovenská polnohospodárska univerzita v Nitre
Place of publication
Nitra
Event location
Nitra
Event date
Jun 6, 2001
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—