The influence of amount of Bacillus spp. on quality of UHT milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F01%3A00000497" target="_blank" >RIV/62157124:16270/01:00000497 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv mikroorganismů rodu Bacillus na kvalitu UHT mléka
Original language description
Sporulující bakterie rodu Bacillus ovlivňují svou proteolytickou a lipolytickou aktivitou nutriční a senzorické vlastnosti mléka a mléčných výrobků. Vzhledem k termorezistenci spór a schopnosti vegetativních buněk produkovat extrácelulární termostabilníenzymy mohou být tyto mikroorganismy přičinou kažení UHT mléka i jiných mléčných výrobků. V práci byly sledovány změny obsahu bílkovin a volných mastných kyselin v mléce v závislosti na výchozí koncentraci spór B. licheniformis, B. subtilis a B. cereus,teplotě a době skladování. Byl zaznamenán pokles obsahu bílkovin a vzestup obsahu volných mastných kyselin u všech vyšetřovaných druhů, více se změny projevily v případě B. licheniformis a B. cereus
Czech name
Vliv mikroorganismů rodu Bacillus na kvalitu UHT mléka
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GJ - Diseases and animal vermin, veterinary medicine
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2001
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník - XXXI. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
80-7305-420-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
28-32
Publisher name
VFU Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 17, 2001
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—