All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Proteolytic activity of Bacillus cereus and Bacillus subtilis in UHT milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F03%3A00000064" target="_blank" >RIV/62157124:16270/03:00000064 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Proteolytická aktivita Bacillus cereus a Bacillus subtilis v UHT mléku

  • Original language description

    Proteolytické kmeny Bacillus spp. byly izolovány ze syrového mléka a stájového prostředí. V UHT mléce skladovaném při 24 °C byly testovány tři kmeny Bacillus spp. Účinek mikrobiologické aktivity byl vyhodnocen pomocí SDS-PAGE. Proteolytická aktivity sporotvorných mikroorganismů byla charakterizována na základě úbytku &#61537;-, &#61538;&#61485;&#61472;a &#61547;&#61485;kaseinových frakcí. K proteolýze byly citlivější &#61472;&#61547;- a &#61538;- kasein na rozdíl od &#61537;-kaseinu. Proteolýza způsobená činností Bacillus cereus byla intenzivnější než u Bacillus subtilis. Výsledkem enzymatické aktivity byl vznik nežádoucího flavoru a snížené kvality mléčných výrobků.

  • Czech name

    Proteolytická aktivita Bacillus cereus a Bacillus subtilis v UHT mléku

  • Czech description

    Proteolytické kmeny Bacillus spp. byly izolovány ze syrového mléka a stájového prostředí. V UHT mléce skladovaném při 24 °C byly testovány tři kmeny Bacillus spp. Účinek mikrobiologické aktivity byl vyhodnocen pomocí SDS-PAGE. Proteolytická aktivity sporotvorných mikroorganismů byla charakterizována na základě úbytku &#61537;-, &#61538;&#61485;&#61472;a &#61547;&#61485;kaseinových frakcí. K proteolýze byly citlivější &#61472;&#61547;- a &#61538;- kasein na rozdíl od &#61537;-kaseinu. Proteolýza způsobená činností Bacillus cereus byla intenzivnější než u Bacillus subtilis. Výsledkem enzymatické aktivity byl vznik nežádoucího flavoru a snížené kvality mléčných výrobků.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2003

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    V. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    7305-461-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    98-102

  • Publisher name

    VFU Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Apr 24, 2003

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article