Proteolytic activity of Bacillus cereus and Bacillus subtilis in UHT milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F03%3A00000064" target="_blank" >RIV/62157124:16270/03:00000064 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Proteolytická aktivita Bacillus cereus a Bacillus subtilis v UHT mléku
Original language description
Proteolytické kmeny Bacillus spp. byly izolovány ze syrového mléka a stájového prostředí. V UHT mléce skladovaném při 24 °C byly testovány tři kmeny Bacillus spp. Účinek mikrobiologické aktivity byl vyhodnocen pomocí SDS-PAGE. Proteolytická aktivity sporotvorných mikroorganismů byla charakterizována na základě úbytku -, a kaseinových frakcí. K proteolýze byly citlivější - a - kasein na rozdíl od -kaseinu. Proteolýza způsobená činností Bacillus cereus byla intenzivnější než u Bacillus subtilis. Výsledkem enzymatické aktivity byl vznik nežádoucího flavoru a snížené kvality mléčných výrobků.
Czech name
Proteolytická aktivita Bacillus cereus a Bacillus subtilis v UHT mléku
Czech description
Proteolytické kmeny Bacillus spp. byly izolovány ze syrového mléka a stájového prostředí. V UHT mléce skladovaném při 24 °C byly testovány tři kmeny Bacillus spp. Účinek mikrobiologické aktivity byl vyhodnocen pomocí SDS-PAGE. Proteolytická aktivity sporotvorných mikroorganismů byla charakterizována na základě úbytku -, a kaseinových frakcí. K proteolýze byly citlivější - a - kasein na rozdíl od -kaseinu. Proteolýza způsobená činností Bacillus cereus byla intenzivnější než u Bacillus subtilis. Výsledkem enzymatické aktivity byl vznik nežádoucího flavoru a snížené kvality mléčných výrobků.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
V. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
7305-461-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
98-102
Publisher name
VFU Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Apr 24, 2003
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—