All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Methodical possibilities of observation of casein hydrolysis of Bacillus cereus proteolytic activity using SDS-PAGE

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F04%3A00000173" target="_blank" >RIV/62157124:16270/04:00000173 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Metodické možnosti sledování hydrolýzy kaseinu proteolytickou činností Bacillus cereus s aplikací SDS-PAGE

  • Original language description

    Bylo vyšetřeno 92 vzorků UHT mléka kontaminovaného šesti kmeny Bacillus cereus. Vzorky byly skladovány při 24 °C a 4 °C. Úbytek kaseinových frakcí ovlivněný proteolytickou činností Bacillus cereus byl stanoven pomocí SDS-PAGE. Během skladování při 24 °Cbyly zjištěny následující změny. Nejrychleji byl odbouráván - kasein na 42,64 %. Hodnoty - kaseinu poklesly na 55,96 % a - kaseinu na 69,2 %. Při skladovací teplotě 4 °C byl úbytek všech kaseinových frakcí nižší. Došlo k poklesu na 75,9 % pro - kasein, 82,28 % pro - kasein a 84,61 % pro - kasein. Rozsah změn záležel na kmeni Bacillus cereus a teplotě skladování. Výsledkem proteolytické aktivity jsou kvantitativní změny kaseinových frakcí a kvalitativní změny UHT mléka.

  • Czech name

    Metodické možnosti sledování hydrolýzy kaseinu proteolytickou činností Bacillus cereus s aplikací SDS-PAGE

  • Czech description

    Bylo vyšetřeno 92 vzorků UHT mléka kontaminovaného šesti kmeny Bacillus cereus. Vzorky byly skladovány při 24 °C a 4 °C. Úbytek kaseinových frakcí ovlivněný proteolytickou činností Bacillus cereus byl stanoven pomocí SDS-PAGE. Během skladování při 24 °Cbyly zjištěny následující změny. Nejrychleji byl odbouráván - kasein na 42,64 %. Hodnoty - kaseinu poklesly na 55,96 % a - kaseinu na 69,2 %. Při skladovací teplotě 4 °C byl úbytek všech kaseinových frakcí nižší. Došlo k poklesu na 75,9 % pro - kasein, 82,28 % pro - kasein a 84,61 % pro - kasein. Rozsah změn záležel na kmeni Bacillus cereus a teplotě skladování. Výsledkem proteolytické aktivity jsou kvantitativní změny kaseinových frakcí a kvalitativní změny UHT mléka.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Mléko a sýry 2004

  • ISBN

    978-80-86238-42

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    109-111

  • Publisher name

    VŠCT Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 22, 2004

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article