Color changes of irradiated fish
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F03%3A00000435" target="_blank" >RIV/62157124:16270/03:00000435 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Změny barvy rybí svaloviny po ošetření ionizujícím zářením
Original language description
Ozařování masa mění jeho senzorické vlastnosti, podobně jako jiné technologické metody. Barva masa patří tedy mezi významné indikátory kvality masa. Z tohoto důvodu byla sledována změna barvy masa u ryb. Měřena byla svalovina u Oncorhynchus mykiss (pstruh duhový). Parametry barvy # L*, a*, b* byly zjištěny pomocí spektrofotometru Superchroma S-Spex (Braive) v CIELAB systému, před ozářením (3 hodiny post mortem) a po ozáření (60Co, o dávce 3kGy, dávkový příkon 3,33 kGyh-1) (5 hodin post mortem). Změna parametru # L* byla shodná před i po ozáření, pravděpodobně z důvodu zrání masa. Parametr a* byl identický a parametr b* se zvyšoval. Tyto změny se liší od ozařovaného vepřového.
Czech name
Změny barvy rybí svaloviny po ošetření ionizujícím zářením
Czech description
—
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
FM - Hygiene
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Hygiena Alimentorum XXIV. UVL Košice a ŠVPS Bratislava, Štrbské Pleso 2003..
ISSN
7148-050-9
e-ISSN
—
Volume of the periodical
XXIV
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
SK - SLOVAKIA
Number of pages
3
Pages from-to
172-174
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—