All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The OPA Method for Determination of Bacillus spp. Proteolytic Activity in Milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F04%3A00000174" target="_blank" >RIV/62157124:16270/04:00000174 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení proteolytické aktivity Bacillus spp. v mléce OPA metodou.

  • Original language description

    Stupeň proteolýzy v UHT mléce byl stanoven pomocí spektrofotometrické OPA metody. Bylo vyšetřeno UHT mléko kontaminované sporami Bacillus cereus, Bacillus licheniformis a Bacillus subtilis. Vzorky byly skladovány při 24 °C a 4 °C po dobu 6 dnů - 4 měsíce. Byla zhodnocena mikrobiologická a senzorická kvalita. Intenzita změn závisela na druhu Bacillus a teplotě skladování. Intenzivní změny růstu Bacillus spp., smyslových vlastností a stupně proteolýzy byly pozorovány v mléce skladovaném při 24 °C. Došlo kpoklesu obsahu bílkovin z 32,70 g.l-1 na 30,59 - 31,03 g.l-1. V mléce skladovaném při 4 °C nebyly nalezeny žádné signifikantní změny.

  • Czech name

    Stanovení proteolytické aktivity Bacillus spp. v mléce OPA metodou.

  • Czech description

    Stupeň proteolýzy v UHT mléce byl stanoven pomocí spektrofotometrické OPA metody. Bylo vyšetřeno UHT mléko kontaminované sporami Bacillus cereus, Bacillus licheniformis a Bacillus subtilis. Vzorky byly skladovány při 24 °C a 4 °C po dobu 6 dnů - 4 měsíce. Byla zhodnocena mikrobiologická a senzorická kvalita. Intenzita změn závisela na druhu Bacillus a teplotě skladování. Intenzivní změny růstu Bacillus spp., smyslových vlastností a stupně proteolýzy byly pozorovány v mléce skladovaném při 24 °C. Došlo kpoklesu obsahu bílkovin z 32,70 g.l-1 na 30,59 - 31,03 g.l-1. V mléce skladovaném při 4 °C nebyly nalezeny žádné signifikantní změny.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Aktuálne problémy riešené v agrokomplexe. X. Mezinárodní vedecký seminár pracovníků. Sborník vedeckých prác

  • ISBN

    80-8069-488-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    49

  • Publisher name

    Slovenská polnohospodárská univerzita v Nitre

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

    Nitra

  • Event date

    Nov 19, 2004

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article