All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Vliv různých podmínek skladování na tvorbu biogenních aminů ve svalovině kapra obecného (Cyprinus carpio)

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F04%3A00000205" target="_blank" >RIV/62157124:16270/04:00000205 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Vliv různých podmínek skladování na tvorbu biogenních aminů ve svalovině kapra obecného (Cyprinus carpio)

  • Original language description

    The effects of different storage temperatures (3#2 °C; 24 °C and -18#1 °C) of carp muscle (Cyprinus carpio) on the development of some biogenic amines and ammonia in relationship to microbiological assesment were studied. Total viable counts, coliform bacteria count and psychrotrophic viable count were investigated. A high-performance liquid chromatography method involving pre-column derivatisation with dansylchloride was optimized for the identification and determination of selected biogenic amines. The changes of fish quality determined by increasing of microbiological counts and ammonia concentrations followed by biogenic amines production in carp muscle.Putrescine, cadaverine, spermidine, spermine and tyramine were detected in different concentrations, depending on the storage temperatures. When fish became unsuitable for human consumption, toxicological levels of histamine were found. The highest level of histamine formed was 333,16 mg.kg-1 in 2 days. Biogenic amines production ca

  • Czech name

    Vliv různých podmínek skladování na tvorbu biogenních aminů ve svalovině kapra obecného (Cyprinus carpio)

  • Czech description

    Vliv různých podmínek skladování na tvorbu biogenních aminů ve svalovině kapra obecného (Cyprinus carpio)

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    VI. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    7305-493-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    72-76

  • Publisher name

    VFU Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Jun 2, 2004

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article