All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Isolation and identification strains of Yersinia enterocolitica from food web

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F04%3A00000258" target="_blank" >RIV/62157124:16270/04:00000258 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Izolace a identifikace kmenů Yersinia enterocolitica z potravního řetězce.

  • Original language description

    V průběhu roku 2004 byl hodnocen výskyt patogenních kmenů Y. enterocolitica u prasat, skotu a drůbeže. Bylo vyšetřeno celkem 2041 vzorků, z toho 1534 z prasat (jazyk, tonzily, půlky), 292 z skotu (půlky), 48 z drůbeže (povrchy těl) a 167 z baleného masa(hovězí 61 a vepřové 106). Vzorky byly odebrány z různých farem v ČR. Z celkového počtu vyšetřených vzorků bylo prokázáno 59 patogenních kmenů (3 %). Nejčastější nálezy Y. enterocolitica byly prokázány u prasat - tonzily (3,6 %) a jazyky (5,7 %). U hovězího masa a drůbeže byly záchyty nalezeny byly záchyty nižší.

  • Czech name

    Izolace a identifikace kmenů Yersinia enterocolitica z potravního řetězce.

  • Czech description

    V průběhu roku 2004 byl hodnocen výskyt patogenních kmenů Y. enterocolitica u prasat, skotu a drůbeže. Bylo vyšetřeno celkem 2041 vzorků, z toho 1534 z prasat (jazyk, tonzily, půlky), 292 z skotu (půlky), 48 z drůbeže (povrchy těl) a 167 z baleného masa(hovězí 61 a vepřové 106). Vzorky byly odebrány z různých farem v ČR. Z celkového počtu vyšetřených vzorků bylo prokázáno 59 patogenních kmenů (3 %). Nejčastější nálezy Y. enterocolitica byly prokázány u prasat - tonzily (3,6 %) a jazyky (5,7 %). U hovězího masa a drůbeže byly záchyty nalezeny byly záchyty nižší.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    XXXIV. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    80-7305-498-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    88-93

  • Publisher name

    VFU Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 6, 2004

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article