All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of pork ham colour and texture

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F05%3A00000158" target="_blank" >RIV/62157124:16270/05:00000158 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení barvy a textury vepřové šunky

  • Original language description

    Cílem práce bylo určit, zda je možné využít instrumentální metody měření barvy a textury pro hodnocení jakosti vepřových šunek. Bylo analyzováno 13 šunek od různých výrobců a byly zjišťovány vzájemné korelace mezi chemickým složením, senzorickou a instrumentální analýzou. Nejdůležitějším barveným parametrem se jeví hodnota a*, která odpovídá červené barvě a která negativně korelovala se senzorickým hodnocení příjemnosti barvy (P &#8804; 0,001). Dále byla zjištěna korelace mezi střižní silou a konzistencí (korelační koeficient 0,590, P &#8804; 0,1) a mezi střižní silou a křehkostí (korelační koeficient 0,523, P &#8804; 0,1).

  • Czech name

    Hodnocení barvy a textury vepřové šunky

  • Czech description

    Cílem práce bylo určit, zda je možné využít instrumentální metody měření barvy a textury pro hodnocení jakosti vepřových šunek. Bylo analyzováno 13 šunek od různých výrobců a byly zjišťovány vzájemné korelace mezi chemickým složením, senzorickou a instrumentální analýzou. Nejdůležitějším barveným parametrem se jeví hodnota a*, která odpovídá červené barvě a která negativně korelovala se senzorickým hodnocení příjemnosti barvy (P &#8804; 0,001). Dále byla zjištěna korelace mezi střižní silou a konzistencí (korelační koeficient 0,590, P &#8804; 0,1) a mezi střižní silou a křehkostí (korelační koeficient 0,523, P &#8804; 0,1).

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    XXXV. Lenfeldovy a Höklovy dny. Konference o hygieně a technologii potravin. Sborník

  • ISBN

    80-7305-544-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    120-123

  • Publisher name

    VFU Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 19, 2005

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article