All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Variation in the chemical composition of muscles in young pheasants during their growth

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F05%3A00000171" target="_blank" >RIV/62157124:16270/05:00000171 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Variation in the chemical composition of muscles in young pheasants during their growth

  • Original language description

    The paper reports on the changes in the chemical composition of breast and thigh muscles in intensively fed chickens of common pheasant, discussing the results obtained from the perspective of the production of high-quality pheasant meat. Young pheasantswere fed for 90 days. It follows from the results of analyses that the chemical composition of pheasant meat varies significantly with the age of pheasants. From a dietetic point of view one positive finding is that pheasant meat is rich in proteins.

  • Czech name

    Rozdíly v chemickém složení svaloviny bažantích kuřat v průběhu výkrmu

  • Czech description

    Práce sleduje změny v chemickém složení prsní a stehenní svaloviny u intenzivně krmených kuřat bažanta obecného a hodnotí dosažené výsledky z hlediska produkce vysoce kvalitního bažantího masa. Mladí bažanti byli krmeni po dobu 90 dnů. Jak je zřejmé z výsledků analýz, chemické složení bažantího masa se signifikantně liší v závislosti na věku bažantů. Z dietetického hlediska je pozitivní zjištění, že bažantí maso je bohaté na proteiny.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Archiv für Tierzucht

  • ISSN

    0003-9438

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    48

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    DE - GERMANY

  • Number of pages

    9

  • Pages from-to

    290-298

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database