Intensive fattening of pheasants I.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002985" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002985 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Intenzivní výkrm bažantů I.
Original language description
Z výsledků analýz vyplývá, že v chemickém složení masa bažantů dochází v průběhu jejich vývoje k výrazným změnám. Z dietetického hlediska lze vysoce pozitivně hodnotit vysoký obsah svalových proteinů. Dynamika proteosyntézy ve svalech s věkem bažantích kuřat postupně klesá a v posledním krmném období (mezi 70. a 90. dnem) dochází ke zvyšování ukládání tuků ve stehenních partiích. Vyšší ukládání tuku ve stehenních partiích je pro drůbež typické a u bažantů ho zvyšuje také fakt, že bažanti vyžadují do jatečné zralosti oproti kuřecím brojlerům dvojnásobnou dobu výkrmu.
Czech name
Intenzivní výkrm bažantů I.
Czech description
Z výsledků analýz vyplývá, že v chemickém složení masa bažantů dochází v průběhu jejich vývoje k výrazným změnám. Z dietetického hlediska lze vysoce pozitivně hodnotit vysoký obsah svalových proteinů. Dynamika proteosyntézy ve svalech s věkem bažantích kuřat postupně klesá a v posledním krmném období (mezi 70. a 90. dnem) dochází ke zvyšování ukládání tuků ve stehenních partiích. Vyšší ukládání tuku ve stehenních partiích je pro drůbež typické a u bažantů ho zvyšuje také fakt, že bažanti vyžadují do jatečné zralosti oproti kuřecím brojlerům dvojnásobnou dobu výkrmu.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QH91276" target="_blank" >QH91276: Selection of pheasants for meat production and optimization of fattening factors with regard to getting high quality food.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
21
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—