All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Comparison of fatty acids presence in the dry fat content of breast and thigh muscles in common pheasant and chukar partridge

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872284" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872284 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Výsledky srovnání mastných kyselin v sušině tuku prsní a stehenní svaloviny bažanta obecného (Phasianus colchicus) a orebice chukar (Alectoris chukar)

  • Original language description

    Cílem naší studie bylo stanovit profil FA ve svalovině Alectoris chukar a bažantů a jeho srovnání mezi prsní a stehenní svalovinou. Ve věku 90 dnů se náhodně vybralo 10 jedinců bažantů a Alectoris chukar pro následnou analýzu mastných kyselin. Koncentrace mastných kyselin byla stanovena na plynovém chromatografu GC 2010 - Shimadzu Inc. Obsah FA byl stanoven v g/100 g tuku. Naše výsledky naznačují, že tuk bažantů ve stehenní svalovině obsahuje obecně více SFA a MUFA ve srovnání s prsní svalovinou. Naopakvyšší obsah PUFA byl nalezen v tuku prsní svaloviny bažantů i orebic, zejména C20:5n3, C22:6n3, a C22:5n3. Získané výsledky by mohly sloužit k podrobnějšímu pochopení kvality a použitelnosti masa pernaté zvěře, zejména s ohledem na profil FA.

  • Czech name

    Výsledky srovnání mastných kyselin v sušině tuku prsní a stehenní svaloviny bažanta obecného (Phasianus colchicus) a orebice chukar (Alectoris chukar)

  • Czech description

    Cílem naší studie bylo stanovit profil FA ve svalovině Alectoris chukar a bažantů a jeho srovnání mezi prsní a stehenní svalovinou. Ve věku 90 dnů se náhodně vybralo 10 jedinců bažantů a Alectoris chukar pro následnou analýzu mastných kyselin. Koncentrace mastných kyselin byla stanovena na plynovém chromatografu GC 2010 - Shimadzu Inc. Obsah FA byl stanoven v g/100 g tuku. Naše výsledky naznačují, že tuk bažantů ve stehenní svalovině obsahuje obecně více SFA a MUFA ve srovnání s prsní svalovinou. Naopakvyšší obsah PUFA byl nalezen v tuku prsní svaloviny bažantů i orebic, zejména C20:5n3, C22:6n3, a C22:5n3. Získané výsledky by mohly sloužit k podrobnějšímu pochopení kvality a použitelnosti masa pernaté zvěře, zejména s ohledem na profil FA.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník X. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    978-80-263-0365-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    169-174

  • Publisher name

    Tribun EU s.r.o.

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Apr 25, 2013

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article