All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Physicochemical changes of common carp (Cyprinus carpio, L.) muscle stored at temperature -18 °C

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001194" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001194 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Fyzikálně chemické změny svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) skladované při teplotě -18 °C

  • Original language description

    Byly stanoveny fyzikálně chemické změny (pH, TVBN ? celkové těkavé dusíkaté báze, oxidace tuků ? peroxidy, FFA ? volné mastné kyseliny, obsah tuku ve svalovině) svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) jako ukazatele čerstvosti. První část vzorků byla balena prostě a druhá část vzorků vakuově. Vzorky byly šokově zmraženy při -40 °C a skladovány při teplotě -18 °C po dobu dvou let. Vzorky byly analyzovány 1. den, 3, 6, 12, 18 a 24 měsíců post mortem. U obou typů balení nebyly zjištěny průkazné změny v obsahu TVBN. V případě ostatních sledovaných ukazatelů (pH, peroxidy, FFA) byly zjištěny signifikantní změny.

  • Czech name

    Fyzikálně chemické změny svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) skladované při teplotě -18 °C

  • Czech description

    Byly stanoveny fyzikálně chemické změny (pH, TVBN ? celkové těkavé dusíkaté báze, oxidace tuků ? peroxidy, FFA ? volné mastné kyseliny, obsah tuku ve svalovině) svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) jako ukazatele čerstvosti. První část vzorků byla balena prostě a druhá část vzorků vakuově. Vzorky byly šokově zmraženy při -40 °C a skladovány při teplotě -18 °C po dobu dvou let. Vzorky byly analyzovány 1. den, 3, 6, 12, 18 a 24 měsíců post mortem. U obou typů balení nebyly zjištěny průkazné změny v obsahu TVBN. V případě ostatních sledovaných ukazatelů (pH, peroxidy, FFA) byly zjištěny signifikantní změny.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    sborník XXXVII. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-024-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    84-89

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article